Aprinde focul

  În natură trebuie să luăm în calcul nivelul de importanță pe care îl poate avea un foc, este necesar să te pregătești pentru a însușii cunoștințe de a aprinde focul în orice condiții meteo, cu resurse cât mai variate.
  Iar dacă ai venit în natură fără nici o pregătire, natura îți poate oferi câteva materiale inflamabile:

  • iasca este ca o umflătură de lemn închisă la culoare pe scoarța fagilor; în interiorul ciupercii este maro-roșcat și ia foc repede, de aceea fărâmițează-l ca să aprinzi iute focul și folosește bucăți întregi ca să îl întreții.
  • coaja de fag are uleiuri inflamabile și poate fi folosită la aprins focul.
  • rășina de pe conifere este substanța lipicioasă care se scurge din crestături coniferelor și este inflamabilă.
  • lichenii sunt plante care cresc pe scoarța copacilor bătrâni.
  • semințe sau puful purtat de vânt.

  Orice ai folosi la aprindere este esențial să reții 3 lucruri necesare realizării unui foc: AER, CĂLDURĂ, COMBUSTIBIL. Dacă unul din acestea lipsește, focul nu poate exista. Putem compara acest fapt cu un triunghi care fără o latură, celelalte 2 se prăbușesc. Când aprindem un foc trebuie mereu să ne asiguram ca avem destul combustibil, o sursă de căldură destul de puternică care să îl aprindă, și destul aer care să mențină arderea.

  La fel este și în domeniu spiritual. Dumnezeu Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt stau împreună pentru ca focul credinţei tale să crească mereu.

  Orice tehnică sau echipament folosești pentru aprinderea focului, trebuie ca mai înainte de toate să îți pui încrederea în Domnul, așa cum a făcut Ilie:

  Atunci a căzut foc de la Domnul și a mistuit arderea de tot, lemnele, pietrele și pământul, și a supt și apa care era în șanț. 1 Împărați 18, 37.38

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Aprinde focul - 2018. Orice ai folosi la aprindere este esențial să reții 3 lucruri necesare realizării unui foc: AER, CĂLDURĂ, COMBUSTIBIL. Dacă unul din acestea lipsește, focul nu poate exista. Putem compara acest fapt cu un triunghi care fără o latură, celelalte 2 se prăbușesc. Când aprindem un foc trebuie mereu să ne asiguram ca avem destul combustibil, o sursă de căldură destul de puternică care să îl aprindă, și destul aer care să mențină arderea.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...