Păcălit de… poftă

  Ion Creangă are o poveste comică cu tâlc și anume „Ursul păcălit de vulpe”. Când ai citit povestea, cu siguranță ai râs de prostia ursului și viclenia vulpii. Desigur, te-ai gândit că asemenea lucruri sunt posibile doar în poveștile lui Creangă. Ei bine, nu e chiar așa. Omul, de felul lui, este foarte credul. De asemenea, sunt unii foarte șireți! De aceștia e bine să te ferești! – și de creduli și de șireți. E amuzant, însă, să stai deoparte și să privești „încleștarea” dintre creduli și șireți – uneori poate să devină dramatică.
  Hai să facem un exercițiu de imaginație: ce ai face dacă ai avea în posesie Casa Poporului? Sau Arcul de Triumf? Te-ai îmbogăți! Dar dacă ți-ar da cineva Munții Retezat? Sau dacă ar fi al tău Cimitirul Vesel de la Săpânța? Să nu mai vorbesc de Castelul Peleș, Bran, Mănăstirea Voroneț și altele (trebuie să recunoaștem, în calitate de exploratori că avem o țară minunată!). Ce idee ți-ar veni în minte, așadar, dacă cineva ți-ar oferi unul din obiectivele turistice enunțate mai sus?

  George C. Parker (1860-1936) e unul dintre cei mai „șireți” oameni din istorie. După ce a întocmit o sumedenie de documente care îl desemnau pe el ca fiind proprietarul Podului Brooklyn, a găsit și „credulii” care să îl cumpere. Se pare că a reușit să vândă de câteva ori podul! Amuzant este că poliția și-a dat seama că ceva ilegal se întâmplă abia când i-au descoperit pe „noii proprietari” colectând taxa de pod. De asemenea, prezentându-se ca fiind nepotul fostului președinte al SUA Ulysses Grant a reușit să vândă și Mormântul lui Grant din New York. A mai vândut și Muzeul Metropolitan de Artă, Madison Square Garden și Statuia Libertății! Interesant, nu? Dacă te numeri printre cei vigilenți chiar e interesant! Nu a fost la fel pentru cei care au dat grămezi de bani pentru a cumpăra de la un escroc. În cele din urmă Parker a fost prins și încarcerat pe viață în închisoarea Sing Sing.

  De cine au fost păcăliți acești oameni? De „vulpoiul” Parker? N-aș spune! Chiar Parker spunea că ce l-a ajutat să înșele atât de mulți oameni a fost credulitatea lor. Atunci cine păcălește? Ei bine, eu cred că pofta! Atunci când poftești ceva se schimă tot, chiar și credința! Dacă pofta după un anumit lucru te cucerește ești dispus să faci orice pentru a obține ce vrei. Și asta nu e bine! Pofticiosul ajunge flămând și rănit ca ursul și cu banii luați precum clienții lui Parker.

  „Ci fiecare este ispitit când este atras de pofta lui și momit.” Iacov 1:14

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Păcălit de... poftă - 2018. George C. Parker (1860-1936) e unul dintre cei mai „șireți” oameni din istorie. După ce a întocmit o sumedenie de documente care îl desemnau pe el ca fiind proprietarul Podului Brooklyn, a găsit și „credulii” care să îl cumpere. Se pare că a reușit să vândă de câteva ori podul! Amuzant este că poliția și-a dat seama că ceva ilegal se întâmplă abia când i-au descoperit pe „noii proprietari” colectând taxa de pod. De asemenea, prezentându-se ca fiind nepotul fostului președinte al SUA Ulysses Grant a reușit să vândă și Mormântul lui Grant din New York. A mai vândut și Muzeul Metropolitan de Artă, Madison Square Garden și Statuia Libertății! Interesant, nu? Dacă te numeri printre cei vigilenți chiar e interesant! Nu a fost la fel pentru cei care au dat grămezi de bani pentru a cumpăra de la un escroc. În cele din urmă Parker a fost prins și încarcerat pe viață în închisoarea Sing Sing.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...