La întâmplare?

  Oamenii, din cele mai vechi timpuri au simțit nevoia de a cunoaște natura.
  Astfel, egiptenii urmărind ritmicitatea în care se produceau revărsările Nilului, au ajuns cu timpul să le prevadă, folosindu-le în obținerea unor recolte mai bogate, prin irigații.

  Locuitorii Babilonului făceau observații asupra naturii iar grecii au întocmit calendare în care erau înscrise perioadele favorabile navigației pe parcursul întregului an.

  Arabii utilizau cu perspicacitate musonii în lungile lor călătorii între peninsula arabică și sudul continentului asiatic.

  Observațiile continue pe care oamenii au început să le facă asupra naturii i-au dus la concluzia că în natură există legi care guvernează toate fenomenele și că ele nu se produc la întâmplare.

  Amândoi știm că legile au fost puse de Dumnezeu astfel încât natura să ofere un cadru perfect pentru noi, oamenii.

  Cu siguranță că pentru ziua de astăzi Dumnezeu are un plan atât pentru mine cât și pentru tine. Putem trăi această zi, cu folos, dacă ne stabilim un plan.

  Ia-ți timp câteva minute și vezi dacă planul tău pentru astăzi, este unul după voia Tatălui Ceresc pentru că Domnul

  „Ocrotește cărările neprihănirii, și păzește calea credincioșilor Lui.” Proverbe 2:8.

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  La întâmplare? - 2018. Locuitorii Babilonului făceau observații asupra naturii iar grecii au întocmit calendare în care erau înscrise perioadele favorabile navigației pe parcursul întregului an.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...