La întâmplare?

Oamenii, din cele mai vechi timpuri au simțit nevoia de a cunoaște natura.
Astfel, egiptenii urmărind ritmicitatea în care se produceau revărsările Nilului, au ajuns cu timpul să le prevadă, folosindu-le în obținerea unor recolte mai bogate, prin irigații.

Locuitorii Babilonului făceau observații asupra naturii iar grecii au întocmit calendare în care erau înscrise perioadele favorabile navigației pe parcursul întregului an.

Arabii utilizau cu perspicacitate musonii în lungile lor călătorii între peninsula arabică și sudul continentului asiatic.

Observațiile continue pe care oamenii au început să le facă asupra naturii i-au dus la concluzia că în natură există legi care guvernează toate fenomenele și că ele nu se produc la întâmplare.

Amândoi știm că legile au fost puse de Dumnezeu astfel încât natura să ofere un cadru perfect pentru noi, oamenii.

Cu siguranță că pentru ziua de astăzi Dumnezeu are un plan atât pentru mine cât și pentru tine. Putem trăi această zi, cu folos, dacă ne stabilim un plan.

Ia-ți timp câteva minute și vezi dacă planul tău pentru astăzi, este unul după voia Tatălui Ceresc pentru că Domnul

„Ocrotește cărările neprihănirii, și păzește calea credincioșilor Lui.” Proverbe 2:8.

Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video