Bujorica și Plăvan

  Bujorica și Plăvan nu au mai ieșit de mult timp din grajd. Bujorica era o vacă cuminte care se bucura de mare apreciere din partea casei. Plăvan era boul de tracțiune pe care cădeau treburile grele. El trăgea lemne târâș din pădure, mergea cu carul după fân, bucate și alte transporturi ce trebuiau făcute pentru gospodărie. Era un moment în care trebuiau să fie înjugați amândoi – atunci când se făceau arăturile de primăvară și se pregătea terenul pentru semănături.
  Iarna fu lungă. Lui Plăvan si Bujoarei le era dor să iasă afară, să pască, să fugă, să mai vadă împrejurimile, să se miște…. În sfârșit a venit primăvara și într-o zi cu un soare căldicel au ieșit afară, zburdând cu mare bucurie și scărpinându-se de prunii din grădină. Așa se întâmplă că într-o zi, dis-de-dimineață, primiră mâncare bună și multă, după care fură înjugați amândoi. Începuse timpul arăturilor. Pământul era lung, holda era lată iar bietelor vite li se părea că nu se mai termină niciodată cu aratul.

  Bujorica începu să-l îndemne pe Plăvan cu tot felul de încurajări bovine: „Hai! Hai! Hai mai repede! Prea lent înaintăm! Hai mai repede! Să înaintăm odată, că după ce terminăm ne lasă să mergem la iarbă verde, să zburdăm, să paștem și să ne scărpinăm de pomi!”

  Plăvan, mai bătrân și trecut prin viață și jug, mergea în ritmul lui parcă neauzind îndemnurile vacii. Până la urmă, cu voce gravă spuse:” Nu te grăbi, Bujorico, pentru că dacă terminăm la plug, ne pune la grapă!”

  Așa se și întâmplă! Si uite-așa, învăță și Bujorica să le facă pe toate „așa”: întins și cu răbdare.

  „Toate își au vremea lor și fiecare lucru de sub ceruri își are ceasul lui” Eclesiastul 3:1

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Bujorica și Plăvan - 2018. Bujorica începu să-l îndemne pe Plăvan cu tot felul de încurajări bovine: „Hai! Hai! Hai mai repede! Prea lent înaintăm! Hai mai repede! Să înaintăm odată, că după ce terminăm ne lasă să mergem la iarbă verde, să zburdăm, să paștem și să ne scărpinăm de pomi!”
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...