Alege bine

Comportați-vă într-un mod înțelept cu cei care nu sunt credincioși, folosind în acest scop orice ocazie pe care o aveți. Coloseni 4:5

„Dar de ce nu pot merge?” a întrebat Eliza când părinții i-au spus că nu poate merge la un film împreună cu câteva colege.

„Eliza, nu credem că filmul acela e un film potrivit pentru tine.” Sigur puteți face și altceva împreună.

„Dar doar eu nu am voie să merg! În plus cum aș putea să mă apropii de ele dacă nu poti fi cu ele? Cum le voi putea vorbi despre Dumnezeu?”

„Mă bucur că vrei să le vorbești despre Dumnezeu însă nu credem că alegerea ta de a fi alături de ele într-un astfel de moment, este cel mai bun mod de a le vorbi despre Dumnezeu”, a răspuns tatăl.

Discuția lor a fost întreruptă de un telefon. Sunase domnul Decebal care se împotmolise cu mașina în noroi și l-a rugat pe tatăl Elizei să îl ajute să iasă.

Bineînțeles ca Eliza mers și ea, sperând să prindă un moment în care să reia discuția cu tatăl.

Ajungând la locul incidentului, tatăl a ales să se apropie de mașina împotmolită pentru a o putea tracta intrând după ea în noroi. Însă în ciuda puterii mașinii și dorinței arzătoare de a face o faptă bună, s-a împotmolit și mașina lor.

Eliza a fost cea care a tras concluzia: „Uneori când vrei să faci o faptă bună în noroi, riști să te împotmolești și tu.”

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video