Alege bine

  Comportați-vă într-un mod înțelept cu cei care nu sunt credincioși, folosind în acest scop orice ocazie pe care o aveți. Coloseni 4:5

  „Dar de ce nu pot merge?” a întrebat Eliza când părinții i-au spus că nu poate merge la un film împreună cu câteva colege.

  „Eliza, nu credem că filmul acela e un film potrivit pentru tine.” Sigur puteți face și altceva împreună.

  „Dar doar eu nu am voie să merg! În plus cum aș putea să mă apropii de ele dacă nu poti fi cu ele? Cum le voi putea vorbi despre Dumnezeu?”

  „Mă bucur că vrei să le vorbești despre Dumnezeu însă nu credem că alegerea ta de a fi alături de ele într-un astfel de moment, este cel mai bun mod de a le vorbi despre Dumnezeu”, a răspuns tatăl.

  Discuția lor a fost întreruptă de un telefon. Sunase domnul Decebal care se împotmolise cu mașina în noroi și l-a rugat pe tatăl Elizei să îl ajute să iasă.

  Bineînțeles ca Eliza mers și ea, sperând să prindă un moment în care să reia discuția cu tatăl.

  Ajungând la locul incidentului, tatăl a ales să se apropie de mașina împotmolită pentru a o putea tracta intrând după ea în noroi. Însă în ciuda puterii mașinii și dorinței arzătoare de a face o faptă bună, s-a împotmolit și mașina lor.

  Eliza a fost cea care a tras concluzia: „Uneori când vrei să faci o faptă bună în noroi, riști să te împotmolești și tu.”

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Alege bine - 2018. Comportați-vă într-un mod înțelept cu cei care nu sunt credincioși, folosind în acest scop orice ocazie pe care o aveți. Coloseni 4:5
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...