Poartă 16 metri de funie cu tine

  De ce? Această coardă este bună ca frânghie de urgență în orice situații.
  Atunci când pleci în excursie îți va fi folositor să ai cu tine o coardă de 16 metri. Când o procuri trebuie să urmărești să reziste la 250 kg, să fie făcută dintr-un strat rezistent la exterior și cu șapte fire pe interior. Taie o bucată de coardă de 230 cm lungime din care scoate cele 7 bucăţi de fire, astfel obţii 16 metri de coadă.

  De asemenea poţi să tai brânza cu o bucată subţire sau o poți folosi să construiești un adăpost legând lemnele.

  În caz că nu ai un cuţit la tine poţi tăia o bucată de sfoară legând-o de doi copaci; apoi apucă bine capetele corzii tale şi trage de ele alternativ, ca de un ferestrău. Prin frecare, sfoara se va topi exact acolo unde vrei să fie tăiată.

  Uneori poţi să faci o cheie franceză: înfăşoară strâns în jurul piuliţei o coardă, în sens opus acelor de ceas şi lasă un capăt suficient de lung pentru a-l putea apuca strâns şi a trage de el.

  Dacă îți înlocuiești șireturile de la ghete cu fire dintr-o astfel de coardă, când îți cumperi o încălțăminte nouă, nu vei rămâne fără stoc.

  Când mergi oriunde în excursie nu este nevoie să ai cu tine mult echipament, dar trebuie să ști să ți-l alegi pe cel mai eficient.

  „Ieremia a fost scos afară din groapă cu o astfel de funie: Au tras astfel pe Ieremia cu funiile şi l-au scos afară din groapă. Ieremia a rămas în curtea temniţei.” Ieremia 38:13

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Poartă 16 metri de funie cu tine - 2018. De asemenea poţi să tai brânza cu o bucată subţire sau o poți folosi să construiești un adăpost legând lemnele.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...