Recordul zgârceniei

  Unele dintre cele mai rușinoase amintiri din copilărie au de-a face cu zgârcenia. Aveam perioade când eram foarte pofticios și în același timp foarte zgârcit! Cu alte cuvinte, mi-ar fi plăcut ca toți să împartă punga cu pufuleți sau guma Turbo cu mine, dar uneori îmi era greu să dau de la mine. Îmi amintesc chiar de două-trei ocazii când m-am ascuns ca să mă pot bucura singur de eugenie sau ciocolată! Bineînțeles, m-am potolit după un timp. Am fost învățat să dau (nu de bunăvoie ci din obligație) într-o împrejurare despre care, poate, o să vă povestesc mai târziu.
  Tu în ce relație ești cu zgârcenia? Este, poate, una dintre cele mai urâte trăsături de caracter ale omului. De curând am aflat că există în cartea recordurilor (Guiness Book of World Records) un record ieșit din comun: cea mai zgârcită persoană care a trăit vreodată? Ești curios să afli despre ea? O să rămâi uluit de istoria ei.

  Hetty Green (1897-1916) s-a născut în orașul New Bedford, Massachusetts în cea mai bogată familie din oraș. După ce a moștenit întreaga avere a familiei a investit toți banii în încercarea de a-i înmulți. Nimic nefiresc până aici. S-a căsătorit și a avut doi copii. Ce să îți dorești mai mult? Era deja recunoscută ca fiind cea mai bogată femeie din lume! Însă povestea de aici devine interesantă. Hetty a ajuns să fie atât de obsedată de bani încât a reinventat definiția economisirii. În ce fel? De exemplu, se spune despre ea că nu a dat niciodată drumul la căldură și nu a folosit apă caldă. De altfel, se spăla foarte rar pe mâini! Și-a instruit spălătoreasa să spele doar părțile murdare ale rochiilor ei (care și așa, erau vechi și sărăcăcioase) pentru a economisi săpun. Se spune despre ea că timp de o jumătate de noapte a căutat în căruța ei umilă un timbru a cărui valoare era de doar 2 cenți. Lucra de acasă pentru că nu era dispusă să plătească chiria pentru un birou. Mâncarea era foarte sărăcăcioasă (în mare parte pe bază de ovăz) cu scopul de a face economie. Ce mi s-a părut cu totul inacceptabil a fost o întâmplare nefericită care l-a implicat pe fiul ei, Ned. Acesta și-a rupt piciorul iar ea, cea mai bogată femeie din lume, l-a dus la un spital mărginaș pentru a beneficia de tratament gratuit. Din cauza aceasta. După câțiva ani piciorul fiului ei a trebuit amputat! În felul acesta și-a câștigat numele de „Vrăjitoarea de pe Wall Street”. Când a murit avea o avere estimată la 4 miliarde de dolari!

  Te provoc să fii astăzi cel mai darnic om de pe pământ! Și asta pentru a-i face pe ceilalți fericiți, și mai cu seamă, pentru a-ți face ție viața frumoasă!

  „Căci iubirea de bani este rădăcina tuturor relelor.” – 1 Timotei 6:10

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Recordul zgârceniei - 2018. Hetty Green (1897-1916) s-a născut în orașul New Bedford, Massachusetts în cea mai bogată familie din oraș. După ce a moștenit întreaga avere a familiei a investit toți banii în încercarea de a-i înmulți. Nimic nefiresc până aici. S-a căsătorit și a avut doi copii. Ce să îți dorești mai mult? Era deja recunoscută ca fiind cea mai bogată femeie din lume! Însă povestea de aici devine interesantă. Hetty a ajuns să fie atât de obsedată de bani încât a reinventat definiția economisirii. În ce fel? De exemplu, se spune despre ea că nu a dat niciodată drumul la căldură și nu a folosit apă caldă. De altfel, se spăla foarte rar pe mâini! Și-a instruit spălătoreasa să spele doar părțile murdare ale rochiilor ei (care și așa, erau vechi și sărăcăcioase) pentru a economisi săpun. Se spune despre ea că timp de o jumătate de noapte a căutat în căruța ei umilă un timbru a cărui valoare era de doar 2 cenți. Lucra de acasă pentru că nu era dispusă să plătească chiria pentru un birou. Mâncarea era foarte sărăcăcioasă (în mare parte pe bază de ovăz) cu scopul de a face economie. Ce mi s-a părut cu totul inacceptabil a fost o întâmplare nefericită care l-a implicat pe fiul ei, Ned. Acesta și-a rupt piciorul iar ea, cea mai bogată femeie din lume, l-a dus la un spital mărginaș pentru a beneficia de tratament gratuit. Din cauza aceasta. După câțiva ani piciorul fiului ei a trebuit amputat! În felul acesta și-a câștigat numele de „Vrăjitoarea de pe Wall Street”. Când a murit avea o avere estimată la 4 miliarde de dolari!
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...