Oglinda frizerului

  Viața are multe momente interesante, dar astăzi aruncăm o privire spre acel moment când stai la frizer pe scaun și privești în oglindă.

  Privesc în acea oglindă și de obicei văd un tip cu părul vâlvoi. Mă sperii de el!!!… Dar tipul acela sunt eu.

  Frizerul începe să-și aplice tehnicile de aducere la normal a celui din oglindă. Unii frizeri încep cu perciunii și de pe la urechi în sus. În câteva clipe par a fi un fel de ciupercă. Alții își încep lucrarea din vârful capului, transformându-mă într-un clown aproape chel cu perciuni stufoși.

  Abia în a doua parte a procesului de tundere încep să arăt a om normal. Mă liniștesc și încep a-mi studia fizionomia. Wow! O ureche este mai mare decât cealaltă. Și, stai așa! Îmi tot rotesc capul sperând că am urechile la aceeași înălțime. Dar nu…una este mai sus, alta este mai jos. Hopa, ia uite! Una este mai în față, alta este mai în spate.

  Gura…păi așa gură strâmbă am eu? Mai că îmi vine să-l întreb pe frizer dacă nu ar vrea să se uite și el mai atent. Oare văd bine sau doar mi se pare? Nu-l mai întreb. Este clar – un colț al buzelor este mult mai sus decât celălalt.

  Doar puțin îmi ridic ochii și-i prind privirea celui ce mă măsoară așa, pe față, fără pic de menajament.

  Încep o ceartă cu el! „Ce te uiți așa la mine, nene!? N-ai mai văzut om dintr-ăsta? Mai bine uită-te la ochii tăi! Nu vezi că unul ți-e mai adâncit în orbită și unul ți-e mai bulbucat?”

  Simt că frizerul îmi pune mâna în cap și mă trage înapoi pe spătarul scaunului, rugându-mă să nu mai mișc.

  Mă trezesc! Încep o cercetare pe la sprâncene dar o perie bogată îmi trece pe la ochi, pe la urechi și gata. Aud prețul, plătesc și sunt în stradă.

  Mergând agale spre casă îmi vin în minte toți cei ce se bucură atunci când mă văd. Ce văd acești oameni la mine de mă iubesc? Ei nu văd că sunt o adunătură de diformități?

  Dumnezeu a lăsat în noi ceva ce nu se poate șterge. Este amprenta mâinii Lui creatoare care completează diformitățile și lipsurile noastre.

  „Te laud că sunt o făptură așa de minunată. Minunate sunt lucrările Tale, și ce bine vede sufletul meu lucrul acesta” (Psalmul 139,14)

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Oglinda frizerului - Devotional explo. Viața are multe momente interesante, dar astăzi aruncăm o privire spre acel moment când stai la frizer pe scaun și privești în oglindă.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...