Salvează vieți

  Ce au în comun o cană de apă, un zâmbet, un cuvânt de încurajare, o îmbrățișare, o mână de ajutor, etc.?

  Dintre toate răspunsurile posibile, sper că l-ai găsit și pe al meu. Toate acestea pot schimba starea de spirit a cuiva. Și asta nu pentru că acestea au o putere magică, ci datorită motivației celui care le oferă.

  Mântuitorul spunea:

  „Căci oricine vă va da să beți un pahar de apă în numele Meu pentru că sunteți ai lui Hristos, adevărat vă spun că nu‐și va pierde răsplata.” (Marcu 9:41)

  Adică oricând facem lucruri pentru Domnul, acestea se pot transforma în putere de viață pentru cei din jur.

  Cartea The Fall of the Fortresses descrie cum în timpul unui raid aerial al orașului Kassel din Germania, unul din avioanele B-17 a fost ciuruit de artileria antiaeriană a orașului. Însă deși un proiectil a străpuns rezervorul de combustil al avionului, acesta nu a explodat.

  După întoarcerea la bază, pilotul a cerut o anchetă. În rezervor au fost găsite încă 10 proiectile neexplodate. Cercetările mai atente au arătat că toate proiectilele în afară de unul erau goale. Al 11-lea însă avea în el un bilet pe care scria în limba cehă: „Doar atât am putut face acum”.

  Se pare că prizonierii cehi puși să lucreze într-o fabrică de armament, umpleau proiectilele corect, doar atunci când erau supravegheați îndeaproape. În rest puneau biletele.

  Puținul lor a salvat însă multe vieți. Aici e și chemarea ta… să salvezi vieți.

  Ce vei face astăzi pentru ajuta pe cei din jur?

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte – Romania

  Salvează vieți - Devotional explo. Ce au în comun o cană de apă, un zâmbet, un cuvânt de încurajare, o îmbrățișare, o mână de ajutor, etc.?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...