Salvează vieți

  Ce au în comun o cană de apă, un zâmbet, un cuvânt de încurajare, o îmbrățișare, o mână de ajutor, etc.?

  Dintre toate răspunsurile posibile, sper că l-ai găsit și pe al meu. Toate acestea pot schimba starea de spirit a cuiva. Și asta nu pentru că acestea au o putere magică, ci datorită motivației celui care le oferă.

  Mântuitorul spunea:

  „Căci oricine vă va da să beți un pahar de apă în numele Meu pentru că sunteți ai lui Hristos, adevărat vă spun că nu‐și va pierde răsplata.” (Marcu 9:41)

  Adică oricând facem lucruri pentru Domnul, acestea se pot transforma în putere de viață pentru cei din jur.

  Cartea The Fall of the Fortresses descrie cum în timpul unui raid aerial al orașului Kassel din Germania, unul din avioanele B-17 a fost ciuruit de artileria antiaeriană a orașului. Însă deși un proiectil a străpuns rezervorul de combustil al avionului, acesta nu a explodat.

  După întoarcerea la bază, pilotul a cerut o anchetă. În rezervor au fost găsite încă 10 proiectile neexplodate. Cercetările mai atente au arătat că toate proiectilele în afară de unul erau goale. Al 11-lea însă avea în el un bilet pe care scria în limba cehă: „Doar atât am putut face acum”.

  Se pare că prizonierii cehi puși să lucreze într-o fabrică de armament, umpleau proiectilele corect, doar atunci când erau supravegheați îndeaproape. În rest puneau biletele.

  Puținul lor a salvat însă multe vieți. Aici e și chemarea ta… să salvezi vieți.

  Ce vei face astăzi pentru ajuta pe cei din jur?

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte – Romania

  Salvează vieți - Devotional explo. Ce au în comun o cană de apă, un zâmbet, un cuvânt de încurajare, o îmbrățișare, o mână de ajutor, etc.?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce te implici?

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Credința instrument al cunoașterii

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Cât mai sus

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Fii înțelept!

  Cine este înțelept, să ia seama la aceste lucruri! Cine este priceput, să le înțeleagă!...

  Publicate astăzi

  Șase sticle într-un bax

  Fiindcă atât de mult a iubit Dumnezeu... că a dat pe Fiul Său. Pentru că Dumnezeu te iubește, nu te vinde, ci plătește un preț nemăsurat pentru tine. Tu realizezi ce reprezinți în acest univers?

  Credința lui Rahav

  Mă rog ca tu și cu mine, la fel ca Rahav, să ne hotărâm să avem încredere în făgăduințele Cuvântului lui Dumnezeu, astfel încât să putem avea și noi o credință neclintită ca a ei.

  Împarte-ţi pâinea!

  Fă un tur mintal asupra felului în care Dumnezeu ţi-a purtat de grijă de-a lungul anilor. Un mod de a-I mulţumi este să împărţi ceea ce ai cu cineva care este într-o situaţie mai dezavantajată decât tine. „Atunci lumina ta va răsări ca zorile şi vindecarea ta va încolţi repede şi slava Domnului te va însoţi”.

  Unul dintre noi

  PROVOCARE: Îndepărtează prejudecățile și gândurile negative față de cei din comunitate pentru a lăsa loc empatiei să acționeze!

  Szombat vagy vasárnap?

  „Harmadik angyal is követte azokat, mondván nagy szóval: Ha valaki imádja a fenevadat és annak...