Salvează vieți

  Ce au în comun o cană de apă, un zâmbet, un cuvânt de încurajare, o îmbrățișare, o mână de ajutor, etc.?

  Dintre toate răspunsurile posibile, sper că l-ai găsit și pe al meu. Toate acestea pot schimba starea de spirit a cuiva. Și asta nu pentru că acestea au o putere magică, ci datorită motivației celui care le oferă.

  Mântuitorul spunea:

  „Căci oricine vă va da să beți un pahar de apă în numele Meu pentru că sunteți ai lui Hristos, adevărat vă spun că nu‐și va pierde răsplata.” (Marcu 9:41)

  Adică oricând facem lucruri pentru Domnul, acestea se pot transforma în putere de viață pentru cei din jur.

  Cartea The Fall of the Fortresses descrie cum în timpul unui raid aerial al orașului Kassel din Germania, unul din avioanele B-17 a fost ciuruit de artileria antiaeriană a orașului. Însă deși un proiectil a străpuns rezervorul de combustil al avionului, acesta nu a explodat.

  După întoarcerea la bază, pilotul a cerut o anchetă. În rezervor au fost găsite încă 10 proiectile neexplodate. Cercetările mai atente au arătat că toate proiectilele în afară de unul erau goale. Al 11-lea însă avea în el un bilet pe care scria în limba cehă: „Doar atât am putut face acum”.

  Se pare că prizonierii cehi puși să lucreze într-o fabrică de armament, umpleau proiectilele corect, doar atunci când erau supravegheați îndeaproape. În rest puneau biletele.

  Puținul lor a salvat însă multe vieți. Aici e și chemarea ta… să salvezi vieți.

  Ce vei face astăzi pentru ajuta pe cei din jur?

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte – Romania

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...