Tunul antiaerian

  Se întorcea de la câmp în căruța lui hodorogită, obosit. În acea zi nu doar că fu greu, ci trebui să se și arunce la pământ în repetate rânduri din cauză că în apropiere se dădeau lupte grele.
  Era vremea celui de-al doilea război mondial, timp în care de multe ori țăranii trebuiau să-și lucreze pământul pândiți de primejdia de a fi prinși în toiul luptei.

  Începuse a se înnopta când Ion zări lângă drum ceva ca un stâlp – un tun antiaerian rămas pe câmp în urma bătăliei.

  Îl studie cu atenție, bâjbâind cu mâinile în întuneric pentru a-și putea da seama de valoarea lui. Roțile erau cele mai fascinante piese. Erau roți de metal cu raf cauciucat. Ce ocazie! De le-ar putea el scoate, ce bune ar fi acele roți cauciucate la căruța lui! După mai multe încercări își dădu seama că nu are cum să demonteze roțile, dar îi veni o idee. Legă tunul după căruță și îl trase acasă la el.

  Nu-l văzuse nimeni…știa doar el! Dar vai! Era un tun și era timp de război!!! Dacă ar fi aflat cineva despre el, ar fi fost acuzat. Așa că, în noaptea aceea, clădi în jurul tunului tot nutrețul ce îl avea în curte, fără ca cineva să bănuiască ce era înăuntrul căpiței.

  Anii trecură, iar Ion, an de an, îngrijea și repara căpița lui misterioasă. Într-o dimineață, pe când mergeau oamenii la muncă, au văzut în grădina lui Ion o țeavă de tun îndreptată în sus.

  Agitație, autorități…! Securitatea a înconjurat casa, au spart ușa…..au intrat. Pe un pat zăcea Ion – bătrân, slăbit, imobilizat la pat, nemaiavând putere să-și îngrijească secretul din căpiță. Aceasta s-a răsturnat lăsând să se vadă ceea ce ascundea.

  Anchetă, întrebări, chestionări și acuze. La întrebarea: ce ai vrut să faci cu el? Ion răspunse că „toate sunt bune la casa omului”.

  Simțim cu toții o bucurie în a avea, în a aduna tot felul de lucruri, prieteni, trofee, sperând că într-o zi ne vor fi de mare ajutor. Însă nu toate lucrurile pe care lumea le consideră valori sunt folositoare pentru noi.

  Așa că ai grijă ce aduni!!!

  „Fiecare strângea tocmai cât îi trebuia pentru hrană” (Exod 16, 18 u.p)

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Tunul antiaerian - 2018. Începuse a se înnopta când Ion zări lângă drum ceva ca un stâlp - un tun antiaerian rămas pe câmp în urma bătăliei.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  De ce îți este frică?

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci talanți

  Când tratăm totul ca pe o obligație și ne achităm de responsabilități numai pentru a bifa o sarcină rezolvată, nu vom avea nicidecum bucuria ca alții să creadă mai mult în noi; ceilalți au nevoie să le dăm șansa de a vedea potențialul nostru și trebuie să aibă din partea noastră măcar un semn că ar merita să riște și să lase mai multă valoare în mâinile noastre. Dacă ceilalți nu au curajul să creadă mai mult în noi, înseamnă că nu am făcut ce era nevoie pentru ca ei să își poată asuma riscul respectiv. „Ai fost credincios în puține lucruri, te voi pune peste multe lucruri!”

  Crede și nu te îndoi niciodată!

  Câteva săptămâni mai târziu, El a trimis un cec pe care nu îl așteptam. Dumnezeu Își ține făgăduințele, însă noi suntem „puțin credincioși”!

  Beneficiul încercării

  Dacă ai de-a face cu greutăți în viață, gândește-te la aceste texte și subscrie la ideea că nici încercarea, nici îngrijorarea, nici persecuția, nici foamea, nici lipsa hainelor, niciun pericol și nici sabia nu te va putea despărți de dragostea lui Dumnezeu (Romani 8:35-39).

  „Mă rog pentru tine!”

  Binecuvântează, Doamne, studenții adventiști și organizația AMiCUS! PROVOCARE: „Adoptă” un student! Fă-l, prin tot ce poți, să știe și să simtă că îi ești disponibil!

  A békességet kiáltók

  „Mert amikor ezt mondják: »Békesség és biztonság«, akkor hirtelen veszedelem jön rájuk, mint a szülési...