Tunul antiaerian

  Se întorcea de la câmp în căruța lui hodorogită, obosit. În acea zi nu doar că fu greu, ci trebui să se și arunce la pământ în repetate rânduri din cauză că în apropiere se dădeau lupte grele.
  Era vremea celui de-al doilea război mondial, timp în care de multe ori țăranii trebuiau să-și lucreze pământul pândiți de primejdia de a fi prinși în toiul luptei.

  Începuse a se înnopta când Ion zări lângă drum ceva ca un stâlp – un tun antiaerian rămas pe câmp în urma bătăliei.

  Îl studie cu atenție, bâjbâind cu mâinile în întuneric pentru a-și putea da seama de valoarea lui. Roțile erau cele mai fascinante piese. Erau roți de metal cu raf cauciucat. Ce ocazie! De le-ar putea el scoate, ce bune ar fi acele roți cauciucate la căruța lui! După mai multe încercări își dădu seama că nu are cum să demonteze roțile, dar îi veni o idee. Legă tunul după căruță și îl trase acasă la el.

  Nu-l văzuse nimeni…știa doar el! Dar vai! Era un tun și era timp de război!!! Dacă ar fi aflat cineva despre el, ar fi fost acuzat. Așa că, în noaptea aceea, clădi în jurul tunului tot nutrețul ce îl avea în curte, fără ca cineva să bănuiască ce era înăuntrul căpiței.

  Anii trecură, iar Ion, an de an, îngrijea și repara căpița lui misterioasă. Într-o dimineață, pe când mergeau oamenii la muncă, au văzut în grădina lui Ion o țeavă de tun îndreptată în sus.

  Agitație, autorități…! Securitatea a înconjurat casa, au spart ușa…..au intrat. Pe un pat zăcea Ion – bătrân, slăbit, imobilizat la pat, nemaiavând putere să-și îngrijească secretul din căpiță. Aceasta s-a răsturnat lăsând să se vadă ceea ce ascundea.

  Anchetă, întrebări, chestionări și acuze. La întrebarea: ce ai vrut să faci cu el? Ion răspunse că „toate sunt bune la casa omului”.

  Simțim cu toții o bucurie în a avea, în a aduna tot felul de lucruri, prieteni, trofee, sperând că într-o zi ne vor fi de mare ajutor. Însă nu toate lucrurile pe care lumea le consideră valori sunt folositoare pentru noi.

  Așa că ai grijă ce aduni!!!

  „Fiecare strângea tocmai cât îi trebuia pentru hrană” (Exod 16, 18 u.p)

  Ionel Indricău, Director Exploratori, Conferința Banat

  Tunul antiaerian - 2018. Începuse a se înnopta când Ion zări lângă drum ceva ca un stâlp - un tun antiaerian rămas pe câmp în urma bătăliei.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Alege binecuvântarea specială!

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Gândul veșniciei

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Dubluri în casă

  Dacă ai măcar un lucru în dublu exemplar, atunci ești mult mai bogat decât foarte mulți care încă nu au reușit nici măcar cât tine. Nu uita să-I fii recunoscător lui Dumnezeu pentru tot ce ai!

  Vei merge acolo unde Dumnezeu te trimite?

  Mă rog ca, atunci când ești singură și tristă, să arunci asupra lui Dumnezeu toate îngrijorările tale. Lasă-L pe El să le ducă pentru tine. El a promis să-ți meargă alături la fiecare pas.

  O generație de înţelepţi

  Tu poţi deveni un mijloc prin care cei bătrâni să primească răspuns la cererea lor pentru ocrotire. E posibil ca Dumnezeu să te cheme să uşurezi poverile unui vârstnic care este sau nu un membru al familiei tale.

  Învață să asculți!

  Duhule Sfânt, vreau să învăț de la Tine cum să ascult eficient! PROVOCARE: Propune-ți astăzi să fii receptiv la mesajele copilului tău!

  Biztos menedék

  „Mert ímé az Úr kijő helyéről, hogy meglátogassa a föld lakóinak álnokságát, felmutatja a föld...