La cine privești?

  Poate umbla cineva în smerenie înaintea lui Dumnezeu în timp ce îi critică pe cei din jur? Pun această întrebare pentru că pare a fi tot mai la modă să criticăm pe cei din jur. Iar dacă te întrebi de ce pun întrebarea aceasta tocmai în Sabat, o fac pentru că și Biserica poate fi un loc în care critica e la ea acasă. În Luca 18:11, tocmai aceasta încerca să transmită Isus. “ Fariseul stătea în picioare, și a început să se roage în sine astfel: ,Dumnezeule, Îți mulțumesc că nu sunt ca ceilalți oameni, hrăpăreți, nedrepți, preacurvari sau chiar ca vameșul acesta.”
  Am auzit deseori că nu mai putem închide ochii și că e timpul să ridicăm glasul. Înainte de a critica, poate chiar și pe mine, dă-mi voie să te întreb: “Ești sigur că vezi bine? Sigur vocea ta îl reprezintă pe Dumnezeu?” Din experiența prezentată de Isus, îmi este clar nu doar că fariseul nu cunoștea deloc pe vameș, ci și că timpul petrecut în acel mod la templu, era irosit.

  Și atunci ce să fac?

  Cred cu toată convingerea că a fi urmaș al lui Hristos înseamnă să avem și un discernământ viu și convingeri statornice. Însă acest discernământ și convingerile noastre trebuie să fie îmbibate în dragoste. Pavel spunea: “Primiți‑l bine pe cel slab în credință, neimplicându‑l în dispute asupra opiniilor diferite.”

  Când pășești astăzi în casa lui Dumnezeu, nu fi atent la ce ai putea critica, ci la mesajul divin. Mai mult chiar, caută modalități prin care să arați celor de acolo dragostea lui Isus.

  Până la urmă Isus a spus:

  „Prin aceasta vor cunoaște toți că sunteți ucenicii Mei, dacă veți avea dragoste unii pentru alții.” (Ioan 13:35)

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  La cine privești? - 2018. Și atunci ce să fac?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...