Trusa de supraviețuire – oglinda

  Nu-i așa că nu te-ai aștepta să găsești oglinda pe lista obiectelor din trusa de supraviețuire?
  Evident, nu o vei folosi pentru a vedea cât de chipeș arăți. Ai fi surprins să știi câți s-au salvat și au fost recuperați doar pentru că aveau asupra lor o oglindă.

  Să ne gândim puțin: este foarte important să știi să îți faci un adăpost, să te ferești de intemperii, să cunoști plante comestibile sau să fii un vânător și pescar iscusit. Astfel vei supraviețui în medii ostile. Dar este la fel de important să fi salvat și recuperat.

  Razele soarelui cât și cele ale lunii, captate și orientate cu oglinda, sunt vizibile din aer de la distanțe de sute de kilometri. Din acest motiv, astăzi se fabrică oglinzi speciale pentru situații de urgență. Aceste oglinzi de semnalizare au suprafața prevăzută cu niște fante, cu ajutorul cărora se poate focaliza mai eficient lumina solară. Sunt ușoare, nu se scufundă în apă, și sunt mici deoarece mărimea nu contează. De pildă, o oglindă cu diametru de 5-6 cm poate fi vizibilă de la o distanță de 100 km, în mijlocul unei zile însorite.

  Nu în ultimul rând, oglinda poate fi folosită pentru a-ți examina singur(ă) procesul de vindecare a eventualelor răni sau înțepături de pe zone ale corpului asupra cărora nu ai vedere directă.

  Există o oglindă la care dacă privești poți fi salvat! Este vorba de frumusețea caracterului Domnului Isus, la care dacă vei privi zilnic vei fi schimbat și salvat .

  Noi toţi privim cu faţa descoperită, ca într-o oglindă, slava Domnului, şi suntem schimbaţi în acelaşi chip al Lui, din slavă în slavă, prin Duhul Domnului. 2 Corinteni 3, 18

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Trusa de supraviețuire - oglinda - 2018. Să ne gândim puțin: este foarte important să știi să îți faci un adăpost, să te ferești de intemperii, să cunoști plante comestibile sau să fii un vânător și pescar iscusit. Astfel vei supraviețui în medii ostile. Dar este la fel de important să fi salvat și recuperat.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...