Costul indeciziei

  Mereu am avut probleme când a venit vorba să aleg ce pantofi sau haine să cumpăr. Pentru mine un magazin ideal e aproape gol! Cu cât văd mai multe modele, cu atât mă decid mai greu. De regulă, plec fără să cumpăr din această cauză. La finalul zilei, când rămân cu banii în buzunar îmi spun că indecizia mea a fost o decizie chiar înțeleaptă.
  Îmi amintesc de ziua în care am plecat la vânătoare de costum și pantofi de mire. După foarte scurt timp am lăsat umerii în jos a pagubă. Dar acea zi a fost diferită. Am beneficiat de ajutorul Esterei, viitoarea mea soție. M-a înduplecat, nu ușor, să mai intrăm într-un magazin. Ce să vezi? După nici o oră, ieșea băiatul mândru din magazin cu un costum, pantofi, două cămăși, butoni, curea și papion. Cred că și șosete! Normal, meritul a fost al ei!

  Ronald Reagan, cel de-al patruzecilea președinte al SUA (1981 – 1989) a povestit despre un episod petrecut în copilăria lui. O mătușă la dus la un meșter pantofar pentru a-i comanda o pereche de pantofi pe gustul lui.

  – Vârful pantofului vrei să fie pătrat sau rotund? – l-a întrebat pantofarul pe micuțul Ronald.

  Ronald a rămas înțepenit. Nu era decis.

  – Hai înapoi într-o zi sau două și spune-mi ce te-ai hotărât, a spus pantofarul văzându-l pe Ronald indecis.

  Au trecut câteva zile și Ronald nu s-a decis. Într-o zi, pantofarul l-a văzut pe stradă și l-a întrebat din nou dacă vrea pătrat sau rotund.

  – Încă nu m-am hotărât, a spun Ronald.

  – Foarte bine…a răspuns gânditor pantofarul.

  După câteva zile Ronald a primit o cutie. Erau pantofii! Dar băiatul a rămas șocat. Un pantof era rotund, iar celălalt pătrat!

  – Uitându-mă în fiecare zi la acei pantofi, spunea Ronald Reagan mai târziu, am învățat o lecție. Dacă nu iei singur deciziile pentru tine, o vor face alții în locul tău!

  Astăzi, fii hotărât! Țintește sus și roagă-L pe Dumnezeu să te ajute. El te va însoți la școală și la joacă. Mai mult, mi-ar plăcea să aud peste ani că astăzi au luat cea mai importantă decizie!

  „Alegeți astăzi cui vreți să slujiți. Cât despre mine, eu și casa mea vom sluji Domnului.” – Iosua 24:15

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Costul indeciziei - 2018. Ronald Reagan, cel de-al patruzecilea președinte al SUA (1981 - 1989) a povestit despre un episod petrecut în copilăria lui. O mătușă la dus la un meșter pantofar pentru a-i comanda o pereche de pantofi pe gustul lui.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...