Eu sunt cu voi

  Olimpiada de la Barcelona din 1992 a oferit unul dintre cele mai incredibile momente sportive. Britanicul Derek Redmond a visat întreaga sa viață să câștige medalia de aur în cursa de 400 de metri iar visul său părea foarte aproape de a deveni realitate în momentul în care pistolul de start a anunțat începutul semifinalelor.
  Însă în timp ce alerga, aproape de finalul cursei, a simțit o durere acută în partea posterioară a piciorului și a căzut pe pistă cu fața la pământ. Dar nu voia să renunțe! S-a ridicat și a luat-o din nou la fugă, șchiopătând, într-o încercare nebunească de a termina cursa. Când s-a apropiat de ultima linie dreaptă, un bărbat îmbrăcat cu un tricou a trecut din tribune printre agenții de pază și a fugit la Redmond să îl strângă în brațe. Era Jim Redmond, tatăl lui Derek.

  “Nu trebuie să faci asta”, i-a spus fiului său. “Ba da, trebuie!”, i-a răspuns Derek. “Atunci, vom termina această cursă împreună!”, a concluzionat Jim.

  Și așa au făcut. Luptându-se să reziste, sprijinindu-se de tatăl său, Derek a terminat cursa în aplauzele mulțimii care se ridicase în picioare plină de admirație.

  Derek nu a plecat de acolo cu medalia de aur, dar a plecat cu o amintire incredibilă a unui tată care în momentul în care și-a văzut fiul în suferință, a părăsit scaunul în care se afla și s-a dus să îl ajute să termine cursa.

  Același lucru îl face și Dumnezeu pentru noi. Când experimentăm durere și ne luptăm să “terminăm cursa”, putem fi încrezători că avem un Tată iubitor care nu ne va lăsa să terminăm singuri. El și-a părăsit locul din ceruri ca să vină alături de noi prin persoana Fiului Său, Isus Hristos.

  Și iată că Eu sunt cu voi în toate zilele, până la sfârșitul veacului! (Matei 28, 20 u.p.)

  (Această scenă emoționantă o puteți găsi pe YouTube.)

  Ramona Andras, Coordonator Exploratori Zona Centru, Conferința Banat

  Eu sunt cu voi - 2018. “Nu trebuie să faci asta", i-a spus fiului său. “Ba da, trebuie!", i-a răspuns Derek. “Atunci, vom termina această cursă împreună!", a concluzionat Jim.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...