Eu sunt cu tine…

“Domnul Dumnezeul tău este în mijlocul tău, ca un viteaz care poate ajuta; se va bucura de tine cu mare bucurie, va tăcea în dragostea Lui, și nu va mai putea de veselie pentru tine.” (Țefania 3:17)

Am citit o povestire despre un mult așteptat concert unde urma să interpreteze marele compozitor și pianist polonex, Ignace Jan Padrewski. Concertul era programat într-o sală de concert uriașă unde era prezentă elita societății.

În sală, așteptând începerea concerutlui era și o mamă cu băiețelul ei. Pentru că așteptarea i s-a părut prea lungă, în timp ce mama purta o discuție cu o altă doamnă, băiețelul s-a furișat pe scenă și s-a așezat chiar la pianul care își aștepta maestrul.

Spre surprinderea tuturor și spre groaza mamei, băiatul nu s-a mulțumit doar să fie pe scenă, ci a și început să cânte la pian “Chopsticks” (bețisoare).

Oare ce va crede marele Paderewski?

În timp însă ce toți se pregăteau să urce pe scenă pentru a da la oparte aceste copil nesupravegheat, din spatele cortinei chemat de rumoarea creată a apărut Paderewski.

Văzând motivul supărării, s-a îndreptat spre pian, a luat loc lângă băiețel și a improvizat o contramelodie la interpretarea puștiului, neezitând însă să șoptească la urechea băiatului: „Nu te opri. Mergi mai departe. Cântă.”

Poate nu vom cânta niciodată la pian lângă un maestru, însă în fiecare zi viața noastră poate fi un duet cu Marele Maestru. E o bucurie să te simți înconjurat de dragostea Sa și să îl auzi spunându-ți: „Nu te opri. Mergi mai departe. Eu sunt cu tine în toate zilele…”

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video