Prea sigur…

  Urcăm cu telecabina din Bușteni, la Cabana Babele. La un moment dat, ieșim din pătura de nori și ne bucurăm de peisajul spectaculos din jurul nostru. Cum ieșim din clădire, dornici de drumeție, mă uit spre Muntele Furnica și împreună cu băieții o luăm la pas, deși nu vedem nici o potecă prin stratul gros de zăpadă. Dar în sinea mea mi-am zis că de cîte ori am făcut traseul, n-am cum să-l greșesc. Și uite așa luându-ne cu vorba, nici n-am observat când s-a lăsat ceața. Buna dispoziție a încetat, fiecare dintre noi am început să ne ingrijorăm, fără a recunoaște acest lucru în fața celorlalți. După aproximativ trei ore de mers, găsim o potecă și parcă buna dispoziție era din nou în mijlocul nostru. După câteva minute dăm pe potecă peste o sticlă … era sticla uitată de noi la primul popas.
  Era târziu și am realizat că suntem încă pe Platoul Bucegilor. Mi-aduc aminte cum am început să mă rog îngrijorat la Tatăl. Eram organizatorul acelei excursii și, memorând traseul pe care îl făcusem până atunci, mi-am dat seama că făcusem o greșeală elementară: la ieșirea din clădirea telecabinei, nu verificasem marcajul turistic !!!

  Am avut un răspuns prompt din partea Tatălui. Ceața s-a ridicat doar pentru câteva minute, astfel încât să-mi pot lua repede reperele !!! În momentul în care am identificat direcția, cât era de mare zăpada, am luat-o la fugă cu baieții până la traseul corect. I-am mulțumit Tatălui și împreună cu baieții am mers fără pauze pânâ în Bușteni. Ne-a prins noaptea însă dorința de a ajunge la loc sigur (în gară) a fost foarte puternică.

  Plecasem cu băieții de la liceu (neadventiști) cu gândul să-i impresionez cu experiența mea legată de drumeție, orientare, vreme, … dar am terminat ziua umil și plin de recunoștință că Dumnezeu ne-a purtat de grijă.

  Poate că ziua de azi ți se pare una obișnuită !

  Știi ce ai de făcut, ai experiență suficientă, iar colegii te admiră pentru asta. Totuși, i-ați timp câteva minute și încredințează-i Domnului planurile Tale. Verifică-ți agenda, tasck-urile !

  S-ar putea ca un mic detaliu, cum ar fi să-ți uiți cheile de la casă, să-ți dea peste cap tot programul zilei. Și chiar în astfel de momente, când totul merge pe dos,

  Adu-ți aminte de tot drumul pe care te-a călăuzit Domnul Dumnezeul tău… Deuteronom 8:2

  Să ai o zi plină de repere … Cerești !

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Prea sigur… - 2018. Am avut un răspuns prompt din partea Tatălui. Ceața s-a ridicat doar pentru câteva minute, astfel încât să-mi pot lua repede reperele !!! În momentul în care am identificat direcția, cât era de mare zăpada, am luat-o la fugă cu baieții până la traseul corect. I-am mulțumit Tatălui și împreună cu baieții am mers fără pauze pânâ în Bușteni. Ne-a prins noaptea însă dorința de a ajunge la loc sigur (în gară) a fost foarte puternică.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...