„Deșteaptă-te, române!”

  „Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine și slava Domnului răsare peste tine!” Isaia 60:1

  Pe 21 Iunie 1848 în revista „Foaie pentru minte, inima și literatură” a apărut poezia „Un răsunet”, de Andrei Mureșanu. Această poezie a fost pusă pe muzica lui Anton Pann. Încă de la început a fost un cântec foarte drag românilor datorită mesajului de patriotism și de libertate pe care îl poartă în el. A fost cântat cu ocazia fiecărui conflict în România, insuflând curaj în momentele cruciale ale istoriei, cum ar fi războiul de independență, primul și al doilea război mondial. În multe alte momente critice ale istoriei acest imn a fost cântat în mod spontan de toți și emis pe toate stațiile radio. Din data de 24 ianuarie 1990 a devenit Imnul de Stat al României, cunoscut sub titlul „Deșteaptă-te, române!”

  În textul imnului găsim mai multe expresii care cheamă la dreptate socială la egalitate, la unitate împotriva dușmanilor. Dacă aplicăm toate acestea la lupta vieții fiecăruia dintre noi găsim o mulțime de lecții:

  „Deșteaptă-te” – nu te mulțumi cu căldura din patul neîmplinirilor, nu-ți mai plânge de milă. Trezește-te la realitate și luptă pentru o viața deplină.

  „Acum ori niciodată” – acționează întotdeauna imediat ce descoperi principii noi. Nu le lăsa să se devalorizeze în mintea ta.

  „Cruzii tăi dușmani” – vrăjmașul tău nu este unul omenos, gata să fie plin de compasiune, este unul plin de tiranie. Fii vigilent și identifică modalitățile prin care vrea să se furișeze în viața ta.

  „Viața-n libertate ori moarte!” – nu accepta compromisul. Ai fost creat liber, nu accepta închisoarea păcatului.

  „Uniți-vă în cuget, uniți-vă-n simțiri”! – caută unitatea deplină. Nu există armă care să învingă un grup unit.

  Gândește-te azi la oricare din aceste lecții. Vezi care este cea mai potrivită pentru tine și amintește-ți de ea ori de câte ori auzi acest imn.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  „Deșteaptă-te, române!" - 2018. „Scoală-te, luminează-te, căci lumina ta vine și slava Domnului răsare peste tine!” Isaia 60:1
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...