Cere ajutorul indiferent în ce limbă

  „Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” Evrei 4,16

  Un om sau un grup de oameni aflați în mare pericol – rătăciți, răniți, epuizați, în neputință de a mai înainta, până la cea mai apropiată cabana ori localitate, atacați de răuvoitori sau de animale sălbatice, surprinși de o calamitate (foc, inundație, alunecare de teren, avalanșă) – au dreptul să ceară ajutor lansând alarme după codul de semnalizare SOS.

  Semnalul internațional pentru ajutor este o secvență de semnale lungi și scurte – trei lungi, trei scurte, trei lungi. Adoptată la Conferința de Radiografie de la Berlin, în 1906, secvența SOS se bazează doar cu ușurința cu care se transmite. Semnalele au fost preluate de la inițialele cuvintelor din limba engleză SAVE OUR SOULS, care înseamnă „Salvați sufletele noastre”.

  La munte alarma se face prin lansarea a şase semnale pe minut, la intervale egale între ele, adică un semnal la zece secunde. Cele şase semnale (de orice natura ar fi ele) se lansează fiecare la zece secunde, timp de un minut; între ele se face o pauză de un minut-două.

  Ziua semnalele vizuale se pot executa de pe o înălțime: cu o oglinda ce reflecta razele soarelui, ori prin fluturarea unei eșarfe improvizate sau a oricărui alt obiect. Noapte semnalele luminoase se pot realiza cu lanterna, un felinar, prin acoperirea-descoperirea unui foc. Semnalele acustice se pot lansa prin țipete, fluierături, folosind chiar oale și cratițe!

  Oricât de gravă ar fi situația ta și oricât de fără de scăpare ai crede că este situația ta – cere ajutorul lui Dumnezeu!

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Cere ajutorul indiferent în ce limbă - 2018. „Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” Evrei 4,16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Înțelepciunea care vine de Sus

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Tu alegi!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Fii smart!

  "Voi face după cuvântul tău. Îți voi da o inimă înțeleaptă și pricepută, așa cum...

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Cei trei iezi

  Întreabă-te astăzi din ce categorie faci parte. Abuzezi de poziția ta? Ești un laș care doar se ascunde? Sau ai curajul să te exprimi, dar și să înțelegi când insistența este inutilă?

  SM (Sindromul Martei)

  Dumnezeu a spus că, înainte să Îl chemăm, El va răspunde. Domnul ar fi răspuns mai devreme rugăciunilor mele fierbinți, dacă m-aș fi oprit și aș fi stat mai întâi să petrec timp cu El. În schimb, am lăsat ca sindromul Martei să mă cuprindă.

  Cine este mai tare?

  Dacă ai tendinţa să te enervezi uşor, supune-te Domnului, pentru ca El să-ţi controleze firea. Fii deschis la posibilitatea de a primi ajutor profesionist, deoarece Dumnezeu lucrează adesea prin consilieri şi psihologi.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să iubească

  Mijlocește în rugăciune ca tinerii să cunoască iubirea divină! PROVOCARE: Exprimă-ți dragostea față de cei dragi din viața ta!

  Isten teljesebb megismerése

  „Az pedig az örök élet, hogy megismerjenek téged, az egyedül igaz Istent, és akit elküldtél,...