Cere ajutorul indiferent în ce limbă

  „Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” Evrei 4,16

  Un om sau un grup de oameni aflați în mare pericol – rătăciți, răniți, epuizați, în neputință de a mai înainta, până la cea mai apropiată cabana ori localitate, atacați de răuvoitori sau de animale sălbatice, surprinși de o calamitate (foc, inundație, alunecare de teren, avalanșă) – au dreptul să ceară ajutor lansând alarme după codul de semnalizare SOS.

  Semnalul internațional pentru ajutor este o secvență de semnale lungi și scurte – trei lungi, trei scurte, trei lungi. Adoptată la Conferința de Radiografie de la Berlin, în 1906, secvența SOS se bazează doar cu ușurința cu care se transmite. Semnalele au fost preluate de la inițialele cuvintelor din limba engleză SAVE OUR SOULS, care înseamnă „Salvați sufletele noastre”.

  La munte alarma se face prin lansarea a şase semnale pe minut, la intervale egale între ele, adică un semnal la zece secunde. Cele şase semnale (de orice natura ar fi ele) se lansează fiecare la zece secunde, timp de un minut; între ele se face o pauză de un minut-două.

  Ziua semnalele vizuale se pot executa de pe o înălțime: cu o oglinda ce reflecta razele soarelui, ori prin fluturarea unei eșarfe improvizate sau a oricărui alt obiect. Noapte semnalele luminoase se pot realiza cu lanterna, un felinar, prin acoperirea-descoperirea unui foc. Semnalele acustice se pot lansa prin țipete, fluierături, folosind chiar oale și cratițe!

  Oricât de gravă ar fi situația ta și oricât de fără de scăpare ai crede că este situația ta – cere ajutorul lui Dumnezeu!

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Cere ajutorul indiferent în ce limbă - 2018. „Să ne apropiem, dar, cu deplină încredere de scaunul harului, ca să căpătăm îndurare şi să găsim har, pentru ca să fim ajutaţi la vreme de nevoie.” Evrei 4,16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Tu pe cine cauți?

  Căci așa vorbește Domnul către casa lui Israel: „Căutați-Mă, și veți trăi! (Amos 5:4)Te-ai pierdut...

  Semne de drum

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Șase ani la câțiva centimetri de moarte

  Singurul care nu Se limitează la a coase rănile, ci le și curăță, apoi le vindecă pe deplin este Mântuitorul. Ceea ce vede și atinge El nu va mai putea deveni periculos vreodată; El vindecă pentru totdeauna.

  Ziua Taților

  De Ziua Tatălui, aplică versetul de azi la tatăl tău și oferă-i iertare, dacă este nevoie. Iată o versiune de Ziua Tatălui a textului din Filipeni 4:8: „La urma urmelor, copiilor, orice a făcut tatăl vostru adevărat, nobil, drept, curat, demn de iubit, demn de primit, orice faptă bună și orice este lăudabil, aceea să vă însuflețească!”

  Răsplata

  Se poate spune că răsplata imediată şi valabilă a slujirii constă într-o îmbunătăţire a stării de bine şi în bucuria oferirii ajutorului celor care sunt în nevoie. Astăzi, te încurajăm să împlineşti nevoile unei persoane apropiate. Adu-ţi aminte că „oricine dă un pahar de apă unuia din aceşti micuţi în numele unui ucenic nu-şi va pierde răsplata”.

  Ucenicul iubit, fiu al tunetului?

  Doamne, ajută-mă să văd, ca și Tine, ce pot deveni tinerii sub influența Ta și să fiu un canal al iubirii Tale revărsate către ei! PROVOCARE: Roagă-te ca pentru acei tineri greu de iubit, asemenea lui Ioan, să ai dragostea pe care a avut-o Isus față de acesta!

  Jel a nagyvárosok elhagyására

  „Mikor azért látjátok majd, hogy az a pusztító utálatosság, amelyről Dániel próféta szólott, ott áll...