Doar cuvinte

  Îți plac orele lungi, care parcă nu se mai termină, în care profesoara de limba română explică anumite noțiuni gramaticale greoaie? Dar predicile lungi, care depășesc ora stabilită pentru final? În ambele cazuri mă uitam la ceas cu obsesie. Știi ce era cel mai rău? Când aveam impresia că au trecut măcar 20 de minute, iar în realitate încă nu trecuseră 5!
  Nu știu dacă ai auzit vreodată discursul pe care îl rostește un președinte cu ocazia investirii în funcție. De regulă discursul este destul de plictisitor pentru oamenii de rând, ca mine și ca tine. Dar e bine că nu e lung! De fapt, nu întotdeauna. În martie 1841 William Henry Harrison a devenit cel de-al nouălea președinte al SUA. Până în acel moment el a fost cel mai vârstnic președinte instalat în biroul oval (68 de ani). L-au depășit doar Ronald Reagan și actualul președinte Donald Trump.

  Discursul l-a scris el însuși. Și încă ce discurs! A avut atât de multe lucruri de transmis poporului american, încât cu greu a reușit să scape de câteva cuvinte și expresii pentru a ajunge la un număr de 8445 de cuvinte! Ca să îți faci o idee vagă, acest devoțional însumează 452 de cuvinte. A avut nevoie de aproape două ore pentru a citi tot ce a scris despre viitorul țării. Comparativ cu acest discurs avem discursul președintelui Barack Obama din 2012. Harrison a ținut un discurs de cel puțin patru ori mai lung!

  La scurt timp după ce a fost instalat în calitate de președinte, Harrison a murit. De fapt, exact la o lună după inaugurare. Sunt specialiști care leagă motivul morții președintelui de condițiile meteo nefavorabile din ziua discursului. A fost o zi friguroasă, iar Harrison a refuzat să îmbrace un palton, să ia o pălărie sau mănuși. La doar câteva zile după ceremonie a răcit puternic, iar în aprilie a murit de pneumonie. Astfel a devenit președintele care a făcut cel mai puțin din ce a promis în campania pentru președinție.

  Mulți dintre noi iubim să vorbim mult. Dar atunci când vorbești mult, greșești mult (așa scrie în Biblie). Sunt momente în care e nevoie să vorbești cât mai mult și cât mai bine (când ești ascultat la limba română!). Dar e bine să știi să vorbești puțin și bine, în general. Isus, pe cruce a rostit doar câteva cuvinte și cu acestea a schimbat viitorul meu și al tău! Al întregului Univers!

  Astăzi fii ca Isus la vorbă! Alege-ți bine cuvintele!

  „Stăpânul Domn Mi-a dăruit o limbă iscusită pentru a ști să sprijin cu vorba pe cel obosit. Dimineață de dimineață El mă trezește și mă face atent ca să ascult asemenea unui ucenic.” – Isaia 50:4 (NTR)

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Doar cuvinte - 2018. Discursul l-a scris el însuși. Și încă ce discurs! A avut atât de multe lucruri de transmis poporului american, încât cu greu a reușit să scape de câteva cuvinte și expresii pentru a ajunge la un număr de 8445 de cuvinte! Ca să îți faci o idee vagă, acest devoțional însumează 452 de cuvinte. A avut nevoie de aproape două ore pentru a citi tot ce a scris despre viitorul țării. Comparativ cu acest discurs avem discursul președintelui Barack Obama din 2012. Harrison a ținut un discurs de cel puțin patru ori mai lung!
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...