Articolul precedentAdevărate minuni moderne
  Articolul următorSă mărturisim despre Hristos

  Mușcat de șarpe

  Dacă ai fost mușcat de un șarpe nu te speria și nu te agita, nu sări, nu alerga fără rost.

  Cineva să omoare șarpele – dacă se poate. Accidentatul va trebui să stea complet nemișcat. Aplică un bandaj strâns (însă nu garou) între locul mușcat și inimă, pornind mai departe de rană și înfășurând spre ea (trebuie să apară o strângere care să încetinească circulația sângelui, dar membrul nu trebuie să se înnegrească sau să se umfle). Este bine să speli zona mușcăturii cu apă rece (dar nu freca) şi să nu bei nimic.

  Transportul la spital trebuie să se facă de urgență (împreună cu șarpele mort, dacă se poate, pentru ca doctorul să poată stabili ce venin acționează).

  Oricum, totdeauna este mai ușor să prevenim cauza acestui fel de accidente, decât să luam măsuri de prim ajutor. De aceea, atunci când te afli într-o zonă unde pot fi șerpi: fă mult zgomot; poartă bocanci; lovește cu un băț înainte de a călca pe posibile culcușuri de șarpe; ai grijă pe ce pui mâna goală; nu te apropia de un șarpe până nu ești sigur că e mort (unii mimează excelent că ar fi morți).

  Cea mai periculoasă este mușcătura de viperă, care este mortală în aproximativ 2-3 ore dacă nu se iau măsuri urgente. Viața celui mușcat de viperă depinde de rapiditatea cu care se acționează. Se poate apela cu succes la injecția cu serul antiviperin dacă aceasta există în dotare.

  Biblia spune că:

  ”… șarpele cel vechi, numit Diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume.” Apocalipsa 12:9

  Nu știm ce va fi în ziua aceasta în viața noastră, însă trebuie să fim conștienți că ispite vor veni. Dacă cumva ai fost ”mușcat” de păcat poți să ceri ca sângele Domnului Isus să te curețe de orice păcat:

  ”ei l-au biruit prin sângele Mielului.” Apocalipsa 12:11

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Mușcat de șarpe - Devotional explo. Dacă ai fost mușcat de un șarpe nu te speria și nu te agita, nu sări, nu alerga fără rost.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  O binecuvântare veșnică

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Promisiuni uimitoare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Triunghiul echilateral

  Un bine, oricât de subiectiv ar fi, este neprețuit; trebuie doar să nu dăuneze cuiva gestul făcut de noi, în rest, grija noastră e aceea de a face totul pe deplin. Exemplul perfect este Mântuitorul nostru, care a făcut bine chiar și vrăjmașilor Lui.

  Viziunea unei mame

  Nu este ușor să te dai la o parte pentru ca Dumnezeu să-Și poată face lucrarea. A fost nevoie ca El să-mi amintească de mai multe ori acest lucru, pentru a mă elibera de povara pe care nu trebuia să o port.

  Aromoterapia

  Pune în practică astăzi acest principiu de răspândire a parfumului de sfat bun sau pur şi simplu îndreaptă-ţi urechea să asculţi un prieten. Rezultatul ar putea fi mult mai bun decât te aştepţi.

  Oferă-mi timp de calitate!

  Doamne bun, Te rog să îmi dai înțelepciunea să pot împlini nevoile copiilor mei oferindu-le astăzi timp prețios! PROVOCARE: Astăzi, când copilul tău va avea nevoie de o doză mică de atenție și iubire, acceptă cu bucurie să fii întrerupt(ă) din ceea ce faci și bucurați-vă împreună de părtășie!

  Ami az életben a legfontosabb

  „Keressétek először Isten országát és az Ő igazságát; és ezek mind megadatnak néktek.” (Mát 6,33)
...