Articolul precedentAdevărate minuni moderne
  Articolul următorSă mărturisim despre Hristos

  Mușcat de șarpe

  Dacă ai fost mușcat de un șarpe nu te speria și nu te agita, nu sări, nu alerga fără rost.

  Cineva să omoare șarpele – dacă se poate. Accidentatul va trebui să stea complet nemișcat. Aplică un bandaj strâns (însă nu garou) între locul mușcat și inimă, pornind mai departe de rană și înfășurând spre ea (trebuie să apară o strângere care să încetinească circulația sângelui, dar membrul nu trebuie să se înnegrească sau să se umfle). Este bine să speli zona mușcăturii cu apă rece (dar nu freca) şi să nu bei nimic.

  Transportul la spital trebuie să se facă de urgență (împreună cu șarpele mort, dacă se poate, pentru ca doctorul să poată stabili ce venin acționează).

  Oricum, totdeauna este mai ușor să prevenim cauza acestui fel de accidente, decât să luam măsuri de prim ajutor. De aceea, atunci când te afli într-o zonă unde pot fi șerpi: fă mult zgomot; poartă bocanci; lovește cu un băț înainte de a călca pe posibile culcușuri de șarpe; ai grijă pe ce pui mâna goală; nu te apropia de un șarpe până nu ești sigur că e mort (unii mimează excelent că ar fi morți).

  Cea mai periculoasă este mușcătura de viperă, care este mortală în aproximativ 2-3 ore dacă nu se iau măsuri urgente. Viața celui mușcat de viperă depinde de rapiditatea cu care se acționează. Se poate apela cu succes la injecția cu serul antiviperin dacă aceasta există în dotare.

  Biblia spune că:

  ”… șarpele cel vechi, numit Diavolul și Satana, acela care înșală întreaga lume.” Apocalipsa 12:9

  Nu știm ce va fi în ziua aceasta în viața noastră, însă trebuie să fim conștienți că ispite vor veni. Dacă cumva ai fost ”mușcat” de păcat poți să ceri ca sângele Domnului Isus să te curețe de orice păcat:

  ”ei l-au biruit prin sângele Mielului.” Apocalipsa 12:11

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Mușcat de șarpe - Devotional explo. Dacă ai fost mușcat de un șarpe nu te speria și nu te agita, nu sări, nu alerga fără rost.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Soluția salvatoare

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai încearcă odată!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mai bun ca GPS-ul

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  La plecare și la venire

  Domnul te va păzi la plecare și la venire, de acum și pînă în veac....

  Publicate astăzi

  Cinci seturi maximum

  Oricât ți s-ar părea că Diavolul mai are putere, oricât ai avea impresia că el încă mai poate câștiga ceva, ține minte că, odată cu jertfa de pe Golgota, Satana este un dușman învins. El a fost izolat aici pe pământ și aici va sfârși după ce va fi judecat în fața universului întreg. Oricât ar vrea el să ne temem de puterile lui, să știi că el este mai slab decât orice copil care se pleacă pe genunchi și se roagă în numele Mântuitorului Isus. Prin forțele noastre putem să fim oricând învinși, dar în puterea și cu ocrotirea Domnului nostru, niciodată.

  Cea mai dragă mamă

  Îi mulțumesc lui Dumnezeu în fiecare zi pentru binecuvântări. Casa mi-este binecuvântată. Eu sunt binecuvântată și foarte favorizată de Dumnezeul Preaînalt. Mulțumesc, Doamne, pentru binecuvântarea mamelor noastre!

  Calea răbdării

  Cu toții avem nevoie de o doză în plus de răbdare. Așadar, dacă treci prin dificultăți, probleme, greutăți, gândește-te numai că aceasta poate fi cea mai bună oportunitate de a-ți întări răbdarea. În cele din urmă, când încercarea este depășită, noi sfârșim prin a avea caracterul lui Isus.

  Rugăciunea bunicii

  Să ne rugăm astăzi pentru nepoții bisericii: să crească în pace, gustând zilnic iubirea lui Dumnezeu! PROVOCARE: Întâlnește-ți, zilele acestea, nepoții (dacă nu ai nepoți, ai putea vizita un copil care nu are bunici)! Dacă se poate, frământați împreună un cozonac! Oricum, vorbește-le despre dragostea lui Dumnezeu!

  Kövessük Krisztust!

  „Mert úgy vélem, hogy Isten minket, az apostolokat, utolsókul állított, mintegy halálra szántakul: mert látványossága...