Articolul precedentNoul Ierusalim
  Articolul următorSă ne încredem în El

  Suntem avertizaţi când apar problemele?

  „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispita” Matei 26:41

  Unii dintre noi, am întâlnit cel puţin o dată un şarpe. Şi nu mă refer la şerpii de la zoo, inerţi care parca sunt din plastic şi pe care foarte rar îi vezi mişcând. Mă refer la şerpii din sălbăticie.

  La noi în ţară, şarpele veninos este viperă. Cu cor sau comună, iar undeva lângă Iaşi mai există o subspecie care a migrat din stepa rusească. Dar câţi dintre noi au auzit un şarpe sâsâind, avertizând că există în zonă. În general nu sâsâie pentru că încearcă să se strecoare neobservaţi. Vor ataca dacă se simt încolţiţi. Şi pentru că sunt puţine, extrem de puţine incidente raportate cu şerpi, chiar dacă sunt periculoşi, şerpii de la noi din ţară sunt ocrotiţi pentru că sunt folositori.

  Dintre şerpii existenţi pe planetă, cel mai cunoscut şarpe care îşi avertizează victima de prezenţa sa este şarpele cu clopoţei. Fiind întâlnit în deşerturile din America de nord, este uşor de recunoscut pentru că îşi mişcă oasele crescute la nivelul cozi, pe care le mişcă pentru a avertiza.

  Dar după rapoartele specialiştilor, nici măcar acesta nu avertizează suficient. Se pare că numai 4 la sută dintre exemplarele întâlnite, au avertizat că sunt în zonă. Este adevărat că de la muşcătura unui şarpe cu clopoţei, ca şi de la cea a viperei nu se moare decât extrem de rar. Dar nimeni nu îşi doreşte să fie muşcat de un şarpe, fie el un banal şarpe de casă, total inofensiv.

  Tot aşa şi ispită, vine neanunţată. Nu ne omoară, dar nici nu ne dorim să fim “muşcaţi”. Aşa cum stăm cu ochii în patru, atunci când mergem în natură într-o zonă în care ştim că pot fi şerpi, tot aşa trebuie să fim atenţi şi cu păcatul. Cu viperă şi cu păcatul, nu putem fi niciodată neatenţi.

  Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

  Suntem avertizaţi când apar problemele? - Devotional explo. „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispita” Matei 26:41
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu te teme

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare neînțelepte

  Neînțelept nu este cel ce nu a avut posibilitatea să învețe sau să se pregătească, ci acela care a considerat că e suficient să știi și să ai valori, dar să nu te deranjezi să le folosești. Lipsa înțelepciunii poate să însemne uneori comoditate, alteori poate fi egală cu superficialitatea; se poate rezuma la pregătire pe jumătate sau la speranța că voi avea „noroc”. Un simplu simț al administrării chibzuite le-a salvat pe cele cinci fecioare de la o așteptare ratată, inutilă.

  Câmpul misionar de acasă

  Când folosim compasiunea blândă și când înțelegem cine sunt copiii noștri, avem ocazia să îi cunoaștem și să îi iubim și, astfel, să le arătăm cine este Isus. Mă rog ca Dumnezeu să vă binecuvânteze în mod bogat câmpul misionar, pentru veșnicie, iar copiii să poată spune: „Îl cunosc pe El!”

  Ţepuşul din carne

  Poate că Dumnezeu îngăduie durere în viața ta ca să corecteze anumite trăsături de caracter. Dacă acesta este cazul, mergi înainte ca Pavel sau ca David, nu în puterea ta, ci datorită influenței miraculoase a Creatorului care lucrează în tine.

  Eu, un salvator?

  Doamne, îți stau la dispoziție ca o umilă unealtă prin care să lucrezi la salvarea copiilor și a tinerilor! PROVOCARE: Alege unul sau mai mulți copii lipsiți de șansa unui cămin care să îi apropie de Domnul și oferă-te Lui ca să te folosească la salvarea acestora!

  A szemek kívánsága

  „Én pedig azt mondom néktek, hogy valaki asszonyra tekint gonosz kívánságnak okáért, immár paráználkodott azzal...