Articolul precedentNoul Ierusalim
  Articolul următorSă ne încredem în El

  Suntem avertizaţi când apar problemele?

  „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispita” Matei 26:41

  Unii dintre noi, am întâlnit cel puţin o dată un şarpe. Şi nu mă refer la şerpii de la zoo, inerţi care parca sunt din plastic şi pe care foarte rar îi vezi mişcând. Mă refer la şerpii din sălbăticie.

  La noi în ţară, şarpele veninos este viperă. Cu cor sau comună, iar undeva lângă Iaşi mai există o subspecie care a migrat din stepa rusească. Dar câţi dintre noi au auzit un şarpe sâsâind, avertizând că există în zonă. În general nu sâsâie pentru că încearcă să se strecoare neobservaţi. Vor ataca dacă se simt încolţiţi. Şi pentru că sunt puţine, extrem de puţine incidente raportate cu şerpi, chiar dacă sunt periculoşi, şerpii de la noi din ţară sunt ocrotiţi pentru că sunt folositori.

  Dintre şerpii existenţi pe planetă, cel mai cunoscut şarpe care îşi avertizează victima de prezenţa sa este şarpele cu clopoţei. Fiind întâlnit în deşerturile din America de nord, este uşor de recunoscut pentru că îşi mişcă oasele crescute la nivelul cozi, pe care le mişcă pentru a avertiza.

  Dar după rapoartele specialiştilor, nici măcar acesta nu avertizează suficient. Se pare că numai 4 la sută dintre exemplarele întâlnite, au avertizat că sunt în zonă. Este adevărat că de la muşcătura unui şarpe cu clopoţei, ca şi de la cea a viperei nu se moare decât extrem de rar. Dar nimeni nu îşi doreşte să fie muşcat de un şarpe, fie el un banal şarpe de casă, total inofensiv.

  Tot aşa şi ispită, vine neanunţată. Nu ne omoară, dar nici nu ne dorim să fim “muşcaţi”. Aşa cum stăm cu ochii în patru, atunci când mergem în natură într-o zonă în care ştim că pot fi şerpi, tot aşa trebuie să fim atenţi şi cu păcatul. Cu viperă şi cu păcatul, nu putem fi niciodată neatenţi.

  Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

  Suntem avertizaţi când apar problemele? - Devotional explo. „Vegheaţi şi rugaţi-vă, ca să nu cădeţi în ispita” Matei 26:41
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Când lupți alături de Dumnezeul nevăzut

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Biruința este a Domnului! 2

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Privește mai sus

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Un om obișnuit cu biruința

  Și toată mulțimea aceasta va ști că Domnul nu mântuiește nici prin sabie nici prin...

  Publicate astăzi

  Două repere

  Mântuitorul Își găsea odihna la picioarele Tatălui Său dis-de-dimineață, când Se retrăgea din mijlocul ucenicilor și Se ruga. Acesta este modelul cel mai de succes în gestionarea stresului și a tensiunii zilnice. Ia-ți timp doar pentru tine și relația ta cu Dumnezeu!

  Ca un copilaș

  Ce fericire să-i avem pe acești micuți care ne învață atât de multe despre noi înșine, despre viața însăși și despre cum să relaționam cu Tatăl nostru ceresc! Mă simt foarte binecuvântată! Ajută-mă, Doamne, să devin ca un copilaș!

  Fraţii Durer

  Iubirea pentru fratele tău este posibilă prin puterea care vine de sus. Vorbeşte astăzi cu fratele tău cu dragoste şi generozitate şi iartă-i dacă te-a ofensat, aşa cum vrea Domnul să faci. Relaţia voastră se va reface şi va deveni mai puternică.

  Asumă-ți responsabilitatea!

  Doamne, iartă-mă pentru ocaziile în care nu m-am purtat într-un mod responsabil cu copiii mei! PROVOCARE: Astăzi, dacă voi greși față de copilul meu, voi fi sincer și îi voi spune: „Este vina mea. Îmi pare rău!”

  A mennyei kapukon át

  „Hit által vitetett fel Énók, hogy ne lásson halált, és nem találták meg, mert az...