Articolul precedentOaia Dolly
  Articolul următorSă ne bucurăm de iubirea Sa desăvârșită

  Limită de viteză

  „Dă-mi pricepere, ca să păzesc Legea Ta și s-o țin din toată inima mea!” Psalmul 119:34

  În 1865 pe când America sfârșea războiul de independență, iar România implementa reformele lui Cuza de la 1864, pe 5 iulie, în Marea Britanie era impusă pentru prima oară în lume o limită de viteză și aceasta era de două mile pe oră, ceea ce în măsurători mai accesibile nouă ar însemna 3,21 km/h. Asta înseamnă un pic mai puțin decât mersul pe jos, care este standardizat la 5 km/h. Așadar de la început această regulă a fost făcută ca să fie încălcată. Este drept că cel mai rudimentar radar a început să fie folosit abia în 1920, deci deși era lege nimeni nu putea demonstra ce viteza au automobilele. În lipsa regulilor de circulație scrise, gurile rele povestesc că la scurt timp după ce a apărut al doilea automobil în Londra, cunoscută fiind dârzenia și încăpățânarea britanicilor, a avut loc și primul accident. Uimitor nu?

  Cu toții întâlnim zilnic reguli care la prima vedere ni se par absurde, nefirești, inutile sau chiar de rea intenție. Cauza principală este probabil zelul păcătos al unora de a aplica regulile mai ales altora și de fiecare dată disproporționat.

  Cu siguranță și azi vei întâlni reguli de acest fel. Poți alege să te revolți, dar tot va trebui să le respecți sau poți să le adopți ca o formă de protecție a ta. Fiecare lege se referă la două categorii: cei care o calcă și cei care o respectă. Pentru primii există pedepse iar pentru cei din urmă protecție. Nu există alt premiu pentru că respecți o lege decât propria ta securitate. Dar nu există pace mai adâncă decât a celui care păzește legile. El poate să doarmă liniștit indiferent de cât de mare este răutatea din jurul lui.

  Hai să facem din ziua de azi un loc unde ne punem la adăpostul legii!

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Limită de viteză - Devotional explo. „Dă-mi pricepere, ca să păzesc Legea Ta și s-o țin din toată inima mea!” Psalmul 119:34
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...