Articolul precedentOaia Dolly
  Articolul următorSă ne bucurăm de iubirea Sa desăvârșită

  Limită de viteză

  „Dă-mi pricepere, ca să păzesc Legea Ta și s-o țin din toată inima mea!” Psalmul 119:34

  În 1865 pe când America sfârșea războiul de independență, iar România implementa reformele lui Cuza de la 1864, pe 5 iulie, în Marea Britanie era impusă pentru prima oară în lume o limită de viteză și aceasta era de două mile pe oră, ceea ce în măsurători mai accesibile nouă ar însemna 3,21 km/h. Asta înseamnă un pic mai puțin decât mersul pe jos, care este standardizat la 5 km/h. Așadar de la început această regulă a fost făcută ca să fie încălcată. Este drept că cel mai rudimentar radar a început să fie folosit abia în 1920, deci deși era lege nimeni nu putea demonstra ce viteza au automobilele. În lipsa regulilor de circulație scrise, gurile rele povestesc că la scurt timp după ce a apărut al doilea automobil în Londra, cunoscută fiind dârzenia și încăpățânarea britanicilor, a avut loc și primul accident. Uimitor nu?

  Cu toții întâlnim zilnic reguli care la prima vedere ni se par absurde, nefirești, inutile sau chiar de rea intenție. Cauza principală este probabil zelul păcătos al unora de a aplica regulile mai ales altora și de fiecare dată disproporționat.

  Cu siguranță și azi vei întâlni reguli de acest fel. Poți alege să te revolți, dar tot va trebui să le respecți sau poți să le adopți ca o formă de protecție a ta. Fiecare lege se referă la două categorii: cei care o calcă și cei care o respectă. Pentru primii există pedepse iar pentru cei din urmă protecție. Nu există alt premiu pentru că respecți o lege decât propria ta securitate. Dar nu există pace mai adâncă decât a celui care păzește legile. El poate să doarmă liniștit indiferent de cât de mare este răutatea din jurul lui.

  Hai să facem din ziua de azi un loc unde ne punem la adăpostul legii!

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...