Bețele de drumeție

  Recomandarea este ca oricine merge pe munte să își ia în echipament și bețe de drumeție sau de trekking. Avantajele unor astfel de bețe este că asigură stabilitatea pe teren accidentat, preiau din greutatea de pe picioare sau a bagajului, și ajută la menținerea ritmului de mers.
  Fie că sunt telescopice clasice sau cu sistem antișoc, nu sunt un accesoriu incomod, deoarece se pot lega de rucsac și sunt relativ ușoare.

  Pe porțiuni cu înclinație mare aceste bețe ajută foarte mult la urcare, când te poți trage în ele; iar la coborâre preia din tensiunea din genunchi.

  Deși mulți folosesc doar unul dintre ele, bețele se folosesc în pereche pentru că pot apărea tensiuni în coloane vertebrală și dureri.

  Înălțimea trebuie reglată în funcție de necesitățile fiecăruia și de traseul pe care mergi , adică, la urcare trebuie să fie mai scurte, iar la coborâre mai lungi. Când mergi pe o potecă îngustă, cu versant în stânga și prăpastie în dreapta, bățul dinspre versant trebuie să fie mai scurt, iar cel dinspre prăpastie mai lung.

  Bețele nu se târăsc după noi, ele se pun pe pământ în același timp când pășim; putem să folosim tehnica de ”nordic walking”, adică când pășim cu piciorul drept înainte ducem înainte bățul stâng, și când pășim cu piciorul stâng înainte, ducem înainte bățul drept.

  Fie că te sprijini pe bețe sau pe propriile picioare, este bine să îți pui încrederea în Domnul Isus atunci când îți spune ce direcție ai de urmat în această zi.

  Iată sfatul dat de Domnul Isus ucenicilor la trimiterea lor în misiune:

  „Le-a poruncit să nu ia nimic cu ei pe drum decât un toiag; să n-aibă nici pâine, nici traistă, nici bani de aramă la brâu” Marcu 6,8

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Bețele de drumeție - 2018. Pe porțiuni cu înclinație mare aceste bețe ajută foarte mult la urcare, când te poți trage în ele; iar la coborâre preia din tensiunea din genunchi.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...