Ce a fost sau ce este

  În deșerturile americane se găsesc o varietate de specii de viețuitoare. Între acestea își fac loc și mărețul vultur și maiestuoasa Pasăre Colibri. Aceste două păsări sunt atât de diferite! Vulturul este un prădător feroce. Pasărea Colibri este la fel de neajutorată ca rândunica noastră. Deșertul nu este cel mai darnic mediu de trai. Dar păsările care își duc veacul pe-acolo trebuie să găsească hrana necesară în ciuda condițiilor. Vulturul are o sensibilitate pentru carnea intrată în putrefacție. Asta e tot ceea ce caută. Nu ratează niciodată un festin ca acesta. Pasărea Colibri, dimpotrivă, ignoră mirosul „ademenitor” al animalelor moarte și caută florile colorate ale plantelor deșertice. Știu domeniul alimentației este unul foarte subiectiv. Eu de exemplu nu pot mânca ciuperci (am auzit că sunt apetisante!) și carne din cauză că nu îmi plac. Bine…lista poate continua. Nu vreau să votez pentru vultur sau pentru Colibri. Dar sunt atent la o lecție pe care o putem învăța. Ține de perspectiva în care vezi lucrurile. Astfel, vulturul se ocupă ce de a fost, de ce a murit. Pasărea Colibri alege ce e bun și frumos. Ce e în floare!
  Cât de des alegem să trăim în trecut. Poate îți amintești de vreun episod în care colegul din banca din față și-a bătut joc de tine. Sau poate fratele sau sora ta te-a pârât și tu nu îl poți ierta! Asta înseamnă că te hrănești cu trecutul, cu lucrurile neimportante care au trecut. Perspectiva pe care ne-o predă Pasărea Colibri este mai luminoasă. Știu că e greu să te comporți astăzi ca și cum ieri nu s-a întâmplat nimic, dar numai așa poți gusta clipa dulce a prezentului. Nu lăsa „cadavrele” trecutului să îți răpească prezentul. Doar trăind în prezent ai viitor! Astăzi, uită și iartă! Și mai mult decât atât, deschide ochii să vezi câte lucruri minunate a pregătit Dumnezeu pentru tine!

  „Astfel, dacă cineva este în Christos, este o nouă creație. Cele vechi s-au dus; iată, toate au devenit noi!” 2 Corinteni 5:17

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Ce a fost sau ce este - 2018. „Astfel, dacă cineva este în Christos, este o nouă creație. Cele vechi s-au dus; iată, toate au devenit noi!” 2 Corinteni 5:17
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...