Nu orice floare devine fruct

  „Faceţi dar roduri vrednice de pocăinţa voastră…” Luca 3:8

  Cu toate că Dumnezeu a lăsat “… orice iarbă care face sămânţă şi care este pe faţa întregului pământ şi orice pom, care are în el rod cu sămânţă…” ca să ne fie hrană, nu orice rod este comestibil, sau cel puţin nu, în anumite circumstanţe. Şi chiar dacă un singur exemplar de măr adult, poate face între 50.000 şi 100.000 de flori, nu toate florile devin mere. Florile nu pot fi fertilizate cu polen de la acelaşi copac. Pentru a fi şi mai complicat, o albină poate fertiliza o floare numai în 3-4 ore, timp în care floarea poate produce polen. O bună parte din flori vor cădea nefertilizate, pentru că nu au fost polenizate cu polen de la alt copac. Aşa că, la finalul perioadei de înflorire mai rămân în copac cel mult cinci la sută din flori, în stare să facă fructe.

  Şi dintre fructe, nu toate vor ajunge la maturitate ci vor depinde de mulţi factori dintre care mai importanţi sunt factorii climatici că ploaia/secetă şi frigul/căldură.

  Creşterea iniţială a unui măr se face prin diviziune celulară, apoi prin creşterea celulei. Aerul va spaţia celulele rezultând un măr matur. Dar nici acesta nu este bun de mâncat, până ce nu trece încă o lună, timp în care are nevoie ca să se coacă…

  Şi astfel, la final, din cele câteva zeci de mii de flori, numai un număr mic ajung să fructifice şi să fie de folos efectiv. La fel cum din cele peste 7,6 miliarde de locuitori ai planetei (http://www.worldometers.info/ro/), numai o parte accepta harul lui Hristos. Numai o parte ţin legile Sale şi vor fi în împărăţia Sa. Noi suntem flori fertilizate sau nu?

  Remus Ciutan, Director Exploratori, Conferința Transilvania Sud

  Nu orice floare devine fruct - 2018. „Faceţi dar roduri vrednice de pocăinţa voastră...” Luca 3:8
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...