Pa-Pa, Bâz-Bâz

  Viața în aer liber are câteva inconveniente, printre care și prezenta țânțarilor.
  Ca să îi ții la distanță, trebuie să folosești produse existente în magazine (spray, dispozitiv cu ultrasunete sau odorizante) sau soluții preparate de tine.

  Dacă eşti afară, poartă haine cu mânecă lungă iar pantalonii lungi bagă-i în ciorapii din picioare, acoperă ceafa și gâtul. Adu-ţi aminte că fumul alungă insectele. Un alt lucru interesant este că țânțarii sunt atrași de două ori mai mult de culoarea albastră decât de alte culori.

  Ca să tratezi înţepăturile de ţânţari spală cu apă şi săpun, apoi freacă zona cu o frunză de mentă. Pe înţepătură poţi pune puţină gheaţă, oţet de mere sau soluţie din bicarbonat cu apă.

  Unele plante aromatice se folosesc pentru a ține la distanță dăunătorii, fără să polueze mediul înconjurător. Poți chiar să creezi între tine și crudele insecte o barieră …. de miros tot atât de plăcut pe cât de eficient! Pentru aceasta trebuie să şti că – muștelor nu le place: măcrișul, lavanda și menta; – ţânţarilor nu le place: lămâia, muşcatele şi menta; – furnicilor nu le plac: frunzele de roşii şi coaja de lămâie.

  Poate că vei scăpa de necazul cu ţânţarii, dar când vor veni necazuri mai grele în viaţa ta, vei redescoperi că Domnul Isus este mereu ocrotitorul tău:

  „Scăparea celor neprihăniţi vine de la Domnul; El este ocrotitorul lor la vremea necazului!” Psalmul 37,39

  Practic: Înșiră mai multe dopuri de plută pe o sfoară și lasă-le timp de 24 de ore într-o baie de esență de lămâie sau de mentă; apoi atârnă-le la intrarea în cort. De acum înainte … Pa-Pa, Bâz-Bâz! Și … somn ușor!

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Pa-Pa, Bâz-Bâz - 2018. Dacă eşti afară, poartă haine cu mânecă lungă iar pantalonii lungi bagă-i în ciorapii din picioare, acoperă ceafa și gâtul. Adu-ţi aminte că fumul alungă insectele. Un alt lucru interesant este că țânțarii sunt atrași de două ori mai mult de culoarea albastră decât de alte culori.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...