Căutătorul de comori

  Peștera Urșilor a fost descoperită în urma unor lucrări executate la o carieră aflată în imediata vecinătate a satului Chișcău din Munții Apuseni. Domnul Traian lucra pe atunci la carieră și, în urma unei explozii controlate, de rutină, a observat o crăpătură în rocă, care ulterior s-a dovedit a fi singura cale de acces către o lume din adâncuri, extrem de spectaculoasă. Traian Curta a fost primul care a coborât în necunoscut, unde a descoperit schelete, aparținând unei specii dispărute, ursul de cavernă (Ursus Spelaeus).
  Descoperirea făcută de Traian Curta a fost raportată șefilor săi, care l-au certat, spunându-i să dinamiteze de urgență peștera pentru ca exploatarea să poată continua. Cariera respectivă avea contracte cu firme din Germania și Ungaria, iar o asemenea descoperire ar fi făcut imposibilă continuarea exploatării. Istoria consemnează faptul că, după descoperirea peșterii, au existat mai multe încercări de distrugere a acesteia.

  Din fericire descoperirea de la Chișcău a ajuns la urechile speologilor din Stei care au efectuat cercetări amănunțite, rezultatul final fiind salvarea pesterii.

  Un caz asemanator a avut loc în luna septembrie a anului 1973, când s-a descoperit Peștera Fagului, peșteră care după descoperire a fost vandalizată și distrusă aproape în totalitate, tocmai pentru ca exploatarea miniera să poată fi continuată.

  În relațiile cu prietenii noștri ni se poate întâmpla să fim superficiali, să ne oprim la suprafață și să-i judecăm greșit, fără a ne lua timp să-i ascultăm și să-i cunoaștem mult mai bine.

  Dacă am avea răbdare, cât de multe lucruri frumoase am descoperi în fiecare dintre ei!

  Astăzi ia-ți timp să vorbești cu cei dragi, să-i asculți și să le transmiți cuvinte de apreciere.

  Cu siguranță vei descoperi lucruri deosebite, asemenea lui Traian Curta.

  „Orice om să fie grabnic la ascultare, încet la vorbire, zăbavnic la mânie.” Iacov 1:19 u.p.

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Căutătorul de comori - 2018. Din fericire descoperirea de la Chișcău a ajuns la urechile speologilor din Stei care au efectuat cercetări amănunțite, rezultatul final fiind salvarea pesterii.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...