Ajutor în război

  Noaptea, Pavel a avut o vedenie: un om din Macedonia stătea în picioare și i-a făcut următoarea rugăminte: „Treci în Macedonia și ajută-ne!” Faptele apostolilor 16:9

  În 1877 era în desfășurare un mare război ruso-turc. Era pentru ruși un prilej de a-și repara onoarea și influența în zonă după ce 1855 suferiseră o înfrângere categorică în Războiul Crimeii. Numai că și de data aceasta armata rusă nu era pregătită pentru provocarea acestui fel de război. Așa se face că au suferit mai multe înfrângeri majore. Pe 19 iulie, Marele Duce Nicolae, comandantul suprem al armatelor rusești, a adresat principelui Carol I, domnitorul României o telegramă cifrată în care, relatându-i despre înfrângerea suferită de trupele rusești în cea de-a doua bătălie de la Plevna, i-a cerut cu insistență ajutorul. Această cerere de ajutor era motivată și de pierderea a peste 20.000 de oameni pe câmpul de luptă.

  Primele unități ale Armatei Române au trecut Dunărea și au luat în primire paza podului de vase Zimnicea-Svistov. Astfel România intră în acest război cunoscut pentru noi și ca Războiul de Independență. Din acest moment soarta războiului se schimbă. Înfrângerea iminentă și previzibilă a rușilor se schimbă într-o mare victorie. Ca un merit special putem aminti că cele mai grele lupte au fost duse la Plevna, Smârdan și Grivița de armata română, în timp ce armata rusă a înaintat blocând trupele turce să se retragă spre Constantinopol. Ca un act de dreptate a războiului comandatul armatei turce, Osman Pașa, se predă colonelului român Mihai Cerchez.

  Deși nu era în primul rând un război al nostru se pare că implicarea noastră în război a adus mari beneficii întregii națiuni.

  La fel ca în acest război unii dintre noi se află într-un conflict mai deschis decât alții cu păcatul. Poți să privești de la distanță și să înveți din greșelile lui sau poți să îl ajuți pe cel asuprit de război. Alege azi să fii ajutorul decisiv pentru semenul tău. Beneficiile pe care le vei avea sunt mult mai însemnate decât ceea ce va primi semenul tău de la tine prin acest ajutor. Dacă auzi vorbe greșite, corectează-le cu blândețe. Dacă vezi fapte păcătoase oferă alternative divine. Dumnezeu va fi cu tine în acest demers.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Ajutor în război - 2018. Noaptea, Pavel a avut o vedenie: un om din Macedonia stătea în picioare și i-a făcut următoarea rugăminte: „Treci în Macedonia și ajută-ne!” Faptele apostolilor 16:9
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...