Atitudine la altitudine

  Orice drumeţ dacă este o persoană sănătoasă, se va simţi la fel de bine la nivelul mării ca şi – de pildă – pe vârful Moldoveanu din masivul Făgăraş. Foarte rar unele persoane manifestă rău de înălţime, însă orice organism uman percepe o serie de simptome într-o stare latentă, chiar la înălţimi relativ joase ale Carpaţilor Româneşti.
  Astfel că apare fenomenul de rău de altitudine, care se caracterizează prin cefalee, greaţă, somnolenţă, tahicardie etc. Ca tratament se recomandă băuturi calde dulci şi repaus în poziţia culcat ventral.

  O altă stare ce poate apărea este cea de vertij. Vertijul este cauzat de muşchilor gambei şi organului de echilibru din urechea internă. Un factor important este senzaţia vizuală. Pentru a admira peisajul se recomandă ca începătorii, neobişnuiţi cu deplasarea prin locurile abrupte, să rămână nemişcaţi. Cea mai stabilă poziţie este culcat cu faţa în jos. La nevoie cei mai puţin experimentaţi vor fi legaţi în coardă.

  Modificarea altitudini se resimte şi în urechea medie, provocând presiune în urechea medie. Această presiune va scădea dacă vei „înghiţi” sau vei „căsca”.

  Uneori, în viaţă, te poţi surprinde că ai ajuns mai sus decât erai pregătit. Rezultatele tale bune şi aprecierea celor din jur te pot face uneori să ameţeşti! În această situaţie atitudinea ta trebuie să fie demnă şi umilă, conştient că toată valoarea ta vine de la iubirea pe care Dumnezeu o manifestă pentru tine.

  Moise, Ilie, Daniel şi Pavel au urcat pe culmi, dar nu s-au mândrit cu realizări lor, ci au fost conştienţi că Dumnezeu este sursa puterii ce acţiona în viaţa lor.

  „În ce mă priveşte, departe de mine gândul să mă laud cu altceva decât cu crucea Domnului nostru Isus Hristos, prin care lumea este răstignită faţă de mine, şi eu faţă de lume!” Galateni 6,14

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Atitudine la altitudine - 2018. O altă stare ce poate apărea este cea de vertij. Vertijul este cauzat de muşchilor gambei şi organului de echilibru din urechea internă. Un factor important este senzaţia vizuală. Pentru a admira peisajul se recomandă ca începătorii, neobişnuiţi cu deplasarea prin locurile abrupte, să rămână nemişcaţi. Cea mai stabilă poziţie este culcat cu faţa în jos. La nevoie cei mai puţin experimentaţi vor fi legaţi în coardă.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...