Calitate

  Se spune că ce e frumos durează puțin. Noi, exploratorii știm cel mai bine acest lucru. An de an ne pregătim de tabără și o așteptăm cu nerăbdare. Îmi amintesc de primele tabare în care am fost. Eram mic și timid. Cea mai mare parte a timpului o petreceam în spațiul destinat grupei noastre. La început mă bucuram de bucuria celorlalți. Îmi era de ajuns farmecul naturii și compania cunoscuților. Ceea ce știu cu certitudine este că nimic nu era la fel de fascinant ca tabăra. Era punctul culminant al anului. Eram atent la notele de la școală și la concursurile biblice pentru a fi sigur că nu ratez tabăra. Iar după ce am așteptat și muncit un an întreg… a venit și a trecut de parcă nici nu a fost! Așa sunt lucrurile frumoase. Le aștepți cu dor și trec repede.
  Între cele mai frumoase lucrări de artă pe care le-a făcut Dumnezeu se numără și fluturele. Acum, la oraș, nici nu îmi amintesc să fi văzut vreun fluture. Copilăria mi-am petrecut-o într-un sat de poveste. Fânețele erau viu colorate de fel și fel de flori, iar văzduhul era plin de fluturi jucăuși și colorați. Odată intrat în lumea fluturilor uiți de tine. Viața lipsită de griji, fără lucrări de control și teze, fără teme și vase de spălat, asta e viața pe care o guști atunci când alergi după fluturi. Poate din acest motiv perdeaua mare de la sufrageria noastră pe care a ales-o Estera e plină cu fluturași.

  Însă lucrurile frumoase durează puțin. Durata medie de viață a unui fluture este de aproximativ o lună! Sunt specii de fluturi care trăiesc nouă luni, dar sunt unele specii care nu trăiesc mai mult de…două, trei zile! Puțin, nu-i așa? Puțin, dar îndeajuns pentru a ne preda o lecție fundamentală. În viață prea puțin contează cantitatea! Importantă e calitatea! O viață lungă lipsită de fericire e doar o viață lungă…pe când o singură zi plină de bucurie e de neprețuit! Ai în fața ta multe zile. Cum le vei trăi depinde doar de tine. Dacă vrei calitate în viața ta, alege-L pe Dumnezeu ghidul tău.

  „Fericirea mea este să mă apropii de Dumnezeu: pe Domnul Dumnezeu Îl fac locul meu de adăpost, ca să povestesc toate lucrările Tale.” Psalmii 73:28

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Calitate - 2018. Însă lucrurile frumoase durează puțin. Durata medie de viață a unui fluture este de aproximativ o lună! Sunt specii de fluturi care trăiesc nouă luni, dar sunt unele specii care nu trăiesc mai mult de...două, trei zile! Puțin, nu-i așa? Puțin, dar îndeajuns pentru a ne preda o lecție fundamentală. În viață prea puțin contează cantitatea! Importantă e calitatea! O viață lungă lipsită de fericire e doar o viață lungă...pe când o singură zi plină de bucurie e de neprețuit! Ai în fața ta multe zile. Cum le vei trăi depinde doar de tine. Dacă vrei calitate în viața ta, alege-L pe Dumnezeu ghidul tău.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...