Alaska

  Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ti ia cununa. Apocalipsa 3:11

  În această zi în anul 1741 a fost descoperită Peninsula Alaska de către exploratori ruși. Se pare că nu a prezentat nici un fel de interes pentru ruși acest teritoriu pentru că în 1867 a fost vândut Statelor Unite pentru suma de 7,2 mil de dolari. Numele „Alaska” provine cel mai probabil din cuvântul Alyeska din aleutină însemnând „țară mare”, „continent”, sau „pământ mare”. Clima de aici este oceanică în sud și polară în nord, dar în general este una aspră. Totuși în ciuda acestui lucru Alaska a fost un magnet pentru căutătorii de aur iar în zilele noastre este o mare resursă de petrol și gaze naturale. În orice caz investiția făcută de Statele Unite când a cumpărat acest teritoriu a fost printre cele mai profitabile cu putință.

  Dacă ne gândim la cei care au vândut o așa comoară pentru o sumă ce la vremea respectivă li se părea că este ceva fabulos, probabil că regretă profund tranzacția făcută.

  Fiecare dintre noi primește la naștere câteva valori în mod gratuit. Părinții, sănătatea, integritatea, inocența, deschiderea la a crește și multe altele. Vine însă o vreme când ne întrebăm la ce sunt bune toate astea și începem să risipim pentru un preț de nimic câte puțin din fiecare. Credem că vom fi sănătoși toată viața și începem să epuizăm această valoare, apoi ca din senin nu ne mai plac părinții. Prea multe reguli, prea multe restricții, prea puține beneficii. Apoi nu mai suntem de acord ca inocența este o valoare și o compromitem puțin câte puțin. Până la urmă vine o zi când devenim conștienți de valorile care ne-au mai rămas. Pe unele le putem repara, pe alte recupera, altele din păcate rămân pierdute pentru veșnicie.

  Te rog ca azi să nu risipești nimic din ceea ce ți-ar putea fi de mare folos peste ceva timp. Ocrotește valorile și în vremuri grele vei fi ocrotit și tu de ele.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea copil al lui Iacov

  Numele nostru este săpat adânc în palmele Mântuitorului, nu este un simplu tatuaj, ci El a plătit cu viața această răscumpărare. Poartă-te în așa fel încât să fie mândru când ți se rostește numele undeva.

  Restaurare

  Slujim unui Dumnezeu puternic și minunat, care vrea să restaureze relațiile dintre cei care fac parte din poporul Lui. Cheia constă în mărturisirea personală. Dumnezeu ne-a înnoit, pe mine și pe soțul meu, și a făcut să ne putem căsători din nou.

  Experienţe pe vârful muntelui

  Trebuie să ne luăm rămas-bun de la momentele glorioase iar şi iar, pentru că trebuie să lucrăm jos, în vale. Însă acest rămas-bun nu va mai exista când Isus va reveni. El îi va primi pe răscumpăraţi în aer, tară să atingă pământul, pentru a începe gloriosul urcuş către reşedinţa cerească, unde vom locui în veşnicie cu Isus

  Mai arzi?

  Doamne, lasă-mă să ard pentru Tine! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți un psalm sau măcar câteva versete!

  A szent város feletti jelenet

  „Mert nékünk mindnyájunknak meg kell jelennünk a Krisztus ítélőszéke előtt, hogy ki-ki megjutalmaztassék a szerint,...