Alaska

  Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ti ia cununa. Apocalipsa 3:11

  În această zi în anul 1741 a fost descoperită Peninsula Alaska de către exploratori ruși. Se pare că nu a prezentat nici un fel de interes pentru ruși acest teritoriu pentru că în 1867 a fost vândut Statelor Unite pentru suma de 7,2 mil de dolari. Numele „Alaska” provine cel mai probabil din cuvântul Alyeska din aleutină însemnând „țară mare”, „continent”, sau „pământ mare”. Clima de aici este oceanică în sud și polară în nord, dar în general este una aspră. Totuși în ciuda acestui lucru Alaska a fost un magnet pentru căutătorii de aur iar în zilele noastre este o mare resursă de petrol și gaze naturale. În orice caz investiția făcută de Statele Unite când a cumpărat acest teritoriu a fost printre cele mai profitabile cu putință.

  Dacă ne gândim la cei care au vândut o așa comoară pentru o sumă ce la vremea respectivă li se părea că este ceva fabulos, probabil că regretă profund tranzacția făcută.

  Fiecare dintre noi primește la naștere câteva valori în mod gratuit. Părinții, sănătatea, integritatea, inocența, deschiderea la a crește și multe altele. Vine însă o vreme când ne întrebăm la ce sunt bune toate astea și începem să risipim pentru un preț de nimic câte puțin din fiecare. Credem că vom fi sănătoși toată viața și începem să epuizăm această valoare, apoi ca din senin nu ne mai plac părinții. Prea multe reguli, prea multe restricții, prea puține beneficii. Apoi nu mai suntem de acord ca inocența este o valoare și o compromitem puțin câte puțin. Până la urmă vine o zi când devenim conștienți de valorile care ne-au mai rămas. Pe unele le putem repara, pe alte recupera, altele din păcate rămân pierdute pentru veșnicie.

  Te rog ca azi să nu risipești nimic din ceea ce ți-ar putea fi de mare folos peste ceva timp. Ocrotește valorile și în vremuri grele vei fi ocrotit și tu de ele.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Alaska - 2018. Eu vin curând. Păstrează ce ai, ca nimeni să nu-ti ia cununa. Apocalipsa 3:11
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...