Metamorfoza

  Lunea trecută am intrat în lumea fascinantă a fluturilor. Ei ne predau cel mai bine sloganul Carpe Diem. E sloganul care a inspirat generații întregi. Imediat după Revoluția din 1989 a început să se audă din ce în ce mai mult și în România. Situația dată leagă inconfundabil sloganul de libertate. Nu poți trăi clipa în mod autentic fără libertate. Problema este că libertatea nu este înțeleasă de fiecare dată cum ar trebui.
  Am convenit că iubim fluturii. Ne inspiră să trăim calitativ! Dar cred că știi foarte bine cum ia naștere acest campion al frumuseții. Femela fluture depune un ou pe o frunză. Din ou se formează mai apoi incredibila, formidabila și spectaculoasa…omidă! Îți plac omizile? Nu-i așa că îți crește inima când o vezi mișcându-și agale piciorușele numeroase pe o frunză? Dintre toate „mișcătoarele” pot spune că omida face parte din topul celor de care nu mi-e dor niciodată! Apoi, omida se transformă în crisalidă sau pupă. Omida se prinde de o ramură cu o centură din mătase și se transformă într-un fel de săculeț cu carapace tare. De aici…apare minunea de fluture. Acest proces e denumit metamorfoză.

  Interesant, nu-i așa? Când te gândești la libertatea și frumusețea fluturelui și apoi la limitarea și ciudățenia omizii nu poți să nu te minunezi. Noi oamenii ne asemănăm foarte mult cu acest proces de formare fluturelui. Biblia ne spune că am fost creați din țărână. Ei bine, mulți din cei ce nu înțeleg ce înseamnă libertatea rămân limitați la țărână. Se bucură de hrana săracă de jos. Aș putea să scriu mult despre ce poți găsi pe jos, dar cred ca le știi prea bine. Prefer să te provoc spre înălțimi. Da, suntem țărână, dar Dumnezeu vrea să ne dea aripi. Asta înseamnă libertate. Să te înalți! Nu cu mândrie, ci spre Dumnezeu. Astăzi trăiește clipa știind cât ești de special pentru Dumnezeu. Fii curios și învață cu El!

  „..fac un singur lucru: uitând ce este în urmă și aruncându-mă spre ce este înainte, urmăresc ținta, alergând spre premiul chemării de sus a lui Dumnezeu, în Christos Isus.” Filipeni 3:13-14 (NTR)

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Metamorfoza - 2018. Interesant, nu-i așa? Când te gândești la libertatea și frumusețea fluturelui și apoi la limitarea și ciudățenia omizii nu poți să nu te minunezi. Noi oamenii ne asemănăm foarte mult cu acest proces de formare fluturelui. Biblia ne spune că am fost creați din țărână. Ei bine, mulți din cei ce nu înțeleg ce înseamnă libertatea rămân limitați la țărână. Se bucură de hrana săracă de jos. Aș putea să scriu mult despre ce poți găsi pe jos, dar cred ca le știi prea bine. Prefer să te provoc spre înălțimi. Da, suntem țărână, dar Dumnezeu vrea să ne dea aripi. Asta înseamnă libertate. Să te înalți! Nu cu mândrie, ci spre Dumnezeu. Astăzi trăiește clipa știind cât ești de special pentru Dumnezeu. Fii curios și învață cu El!
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...