Înţepătura de albine

  De când mă știu sunt vorbăreț. Și cum nici la masă nu îmi tace gura, odată mi-a intrat o albină în gură; m-a mușcat de buza din interior şi apoi a ieşit. Norocul meu a fost că nu eram alergic la albine! Primul lucru care l-am făcut a fost să frec locul cu multă sare şi ceapă.
  Probabil nu este cazul tău, dar se poate întâmpla oricui, oricând și oriunde.

  Tu ce ai face dacă te-ar mușca o albină?

  Primul lucru pe care trebuie să-l faci este să scoţi acul. Nu încerca să apuci acul cu degetele sau cu o pensetă, deoarece rişti să storci şi mai mult venin. În schimb, zgârie uşor zona cu unghia sau cu un card.

  Odată scos acul, spală bine zona cu apă şi săpun. La fel şi dacă este vorba despre o înţepătură de viespe (acestea nu-şi lasă acul în piele). Aplică gheaţă sau altceva foarte rece la locul înţepăturii, pentru circa un sfert de oră, dar niciodată direct pe piele, ci într-un prosop sau într-un tricou.

  Pentru reducerea durerii pune o compresă îmbibată cu apă în care ai dizolvat bicarbonat de sodiu.

  Dacă eşti alergic vor apărea unele simptome: dificultatea de a respira, greaţă, umflarea limbii, a feţei sau a mâinilor, ameţeală, crampe abdominale, senzaţie de apăsare în piept. Este esenţial să ajungi cât mai repede la spital. Reacţiile apar de obicei imediat după înţepătură, dar pot să apară şi după circa 60 de minute.

  Deşi nu prea ai cum să prevezi astfel de accidente, este bine să nu foloseşti parfum puternic şi nici să îmbraci haine foarte colorate.

  Nu uita că veninul albinelor este diferit de cel al viespilor. Deci chiar dacă o persoană nu este alergică la înţepătura de albine, ar putea fi totuşi la cea de viespi. Şi invers.

  Orice problemă ar apărea în viața ta, trebuie să ști că:

  „Nu v-a ajuns nici o ispită care să nu fi fost potrivită cu puterea omenească. Şi Dumnezeu, care este credincios, nu va îngădui să fiţi ispitiţi peste puterile voastre; ci, împreună cu ispita, a pregătit şi mijlocul să ieşiţi din ea, ca s-o puteţi răbda.” 1 Corinteni 10,13

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Înţepătura de albine - 2018. Tu ce ai face dacă te-ar mușca o albină?
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...