Jurnal de bine

Astăzi se împlinesc 74 de ani de la ultimul transport al evreilor olandezi spre lagărul de concentrare Auschwitz. Au fost nu mai puțin de 68 de transporturi de acest fel pornind din lagărul de tranzit din Westerbork, Olanda spre Auschwitz!
Nazismul a reușit sa scoată la iveală cele mai urâte fațete ale pacatului din om. In acest ultim transport a fost inclusă și o tânăra de doar 15 ani împreună cu familia ei. La această vârsta majoritatea dintre noi ne facem planuri de viitor și începem sa ne îndeplinim dorințele din copilărie. Pentru Anne Frank toate acestea s-au sfârșit in lagăr. A lăsat însă o moștenire fără preț lumii. In 12 Iunie 1942, de ziua ei, primește cadou un jurnal pe care începe să îl completeze după doua zile. După o lună Anne și familia ei se ascund în Amsterdam de naziști. Aici, ea continuă să scrie in jurnal timp de doi ani. În 1 August 1944 scrie ultimul jurnal urmând ca apoi să fie arestată împreuna cu familia. Ajunge la Auswichtz în 3 Septembrie 1944. În Martie 1945 moare de febra tifoidă. Tatăl ei, care a supraviețuit a publicat după război jurnalul fiicei lui, care a devenit cea mai faimoasă înregistrare personală a evenimentelor Holocaustului. Nu știu dacă ai un jurnal. Dar ce rămâne în urma ta în fiecare zi e foarte important. Universul întreg te privește și vede cum și ce scrii pe paginile vieții tale. Scrie bine și frumos astăzi!

„Iată ca te-am săpat pe mâinile Mele și zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei” Isaia 49:16

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video