Jurnal de bine

  Astăzi se împlinesc 74 de ani de la ultimul transport al evreilor olandezi spre lagărul de concentrare Auschwitz. Au fost nu mai puțin de 68 de transporturi de acest fel pornind din lagărul de tranzit din Westerbork, Olanda spre Auschwitz!
  Nazismul a reușit sa scoată la iveală cele mai urâte fațete ale pacatului din om. In acest ultim transport a fost inclusă și o tânăra de doar 15 ani împreună cu familia ei. La această vârsta majoritatea dintre noi ne facem planuri de viitor și începem sa ne îndeplinim dorințele din copilărie. Pentru Anne Frank toate acestea s-au sfârșit in lagăr. A lăsat însă o moștenire fără preț lumii. In 12 Iunie 1942, de ziua ei, primește cadou un jurnal pe care începe să îl completeze după doua zile. După o lună Anne și familia ei se ascund în Amsterdam de naziști. Aici, ea continuă să scrie in jurnal timp de doi ani. În 1 August 1944 scrie ultimul jurnal urmând ca apoi să fie arestată împreuna cu familia. Ajunge la Auswichtz în 3 Septembrie 1944. În Martie 1945 moare de febra tifoidă. Tatăl ei, care a supraviețuit a publicat după război jurnalul fiicei lui, care a devenit cea mai faimoasă înregistrare personală a evenimentelor Holocaustului. Nu știu dacă ai un jurnal. Dar ce rămâne în urma ta în fiecare zi e foarte important. Universul întreg te privește și vede cum și ce scrii pe paginile vieții tale. Scrie bine și frumos astăzi!

  „Iată ca te-am săpat pe mâinile Mele și zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei” Isaia 49:16

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Jurnal de bine - 2018. „Iată ca te-am săpat pe mâinile Mele și zidurile tale sunt totdeauna înaintea ochilor Mei” Isaia 49:16
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Autostrada cu patru benzi de mers

  Când alegem lucrurile facile și aparent foarte rapid de obținut, să ne întrebăm mai întâi care ar putea fi capcanele din spatele acestor avantaje. Nu întotdeauna ceva ușor de obținut sau de făcut este rău, dar, în general, dacă Satana pregătește vreo capcană, în mod sigur nu va face un drum prea îngust către ea, ci cu siguranță o autostradă cu cât mai multe benzi. El are interesul să nu facem eforturi prea mari până când ajungem la distrugere; după ce am pornit și nu ne mai putem întoarce prea ușor, el ne va încuraja să ne grăbim cât mai mult. Pe calea cea îngustă nu va fi atât de ușor, însă poate fi frumos și interesant dacă din experiența noastră face parte și Cel ce știe cel mai bine drumul, pentru că a mers înaintea noastră pe el.

  Noi suntem epistole

  Eu și soțul am adoptat textul din Matei 25:40 ca pe unul dintre principiile de conduită în viață. Conform celor afirmate de apostolul Pavel, nu suntem doar epistole de citit pentru ceilalți, ci ni se amintește că orice le facem altora, fie bine, fie rău, Îi facem, de fapt, lui Isus.

  Fidelitatea

  Deşi este adevărat că dificultăţile pot clătina din temelii orice relaţie, este posibilă persistenţa în simţăminte şi în promisiunea faţă de unirea personală cu Dumnezeu. E grea trecerea prin crize, dar în loc să slăbească relaţia, dificultăţile contribuie adesea la întărirea şi stabilizarea acesteia.

  „Calc pe urmele tale!”

  Doamne, fă-ne cele mai bune exemple pentru cei care calcă pe urmele noastre! PROVOCARE: Adoptă astăzi un obicei pe care ai vrea să îl aibă și copiii sau nepoții tăi!

  Az énről való megfeledkezés értéke

  „Krisztussal együtt megfeszíttettem. Élek pedig többé nem én, hanem él bennem a Krisztus; amely életet...