Obiceiuri noi

  „Nu te lăsa învins de rău, ci învinge răul prin bine.“ — Romani 12:21

  Bunicii noștri încă sunt martori ai unor evenimente în care capacitatea oamenilor de a face rău nu are margini. Pe 6 Septembrie 1941 naziștii le-au impus evreilor cu vârsta mai mare de 6 ani să poarte câte o insignă galbenă cu Steaua lui David. Deși explicația oficială era că pentru securitatea lor trebuiau să poarte acest însemn, de fapt era o metodă prin care să fie ușor de reperat și de vânat. Practic, la această dată, începe acțiunea de exterminare a poporului evreu din Germania și din teritoriile aflate sub influența ei. Holocaustul așa cum este cunoscut în istorie demersul Germaniei de a elimina definitiv evreii din întreaga lume, a făcut peste șase milioane de victime. Prin holocaust Adolf Hitler, conducătorul german, spera să găsească „soluția finală a problemei evreiești”.

  Fiecare dintre noi are o listă cu oameni care îi sunt o problemă. Poate părinții care sunt mai fermi în modul lor de a face educație, poate unii profesori care sunt mai aspri sau cu siguranță vreun coleg care are mereu ceva răutăcios de spus despre noi. Impulsul firesc împotriva acestor situații este să scapi de cel care le produce. Este foarte posibil să găsești și legi care să îți permită să fii drastic, dar cu siguranță aceasta nu este și soluția lui Dumnezeu.

  Începe azi să-ți faci un obicei nou. Obișnuiește-te să nu răspunzi la o răutate cu alta care ți se pare justificată. Acest comportament nu va rezolva niciodată nimic. Fii bun cu cei care sunt răi cu tine. Este cea mai eficientă soluție de a rezolva orice problemă. Niciodată nu vei greși fiind mai bun decât ceilalți.

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Obiceiuri noi - 2018. „Nu te lăsa învins de rău, ci învinge răul prin bine.“ — Romani 12:21
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  La furat

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Iubirea...

  Cum să trăiești o viață din ce în ce mai fericită?

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Nu...

  Publicate astăzi

  Primii patru oameni din lume

  Resentimentele cresc în timp dacă nu suntem atenți și dacă nu păstrăm o legătură deplină cu Dumnezeu.

  În fiecare zi, un capitol

  Dumnezeu ne promite că nu ne va „lăsa” și nu ne va „părăsi”, indiferent de circumstanțe. Am simțit conducerea divină – am văzut o schimbare care conducea spre creștere spirituală.

  Dreptatea

  Toţi cei care „flămânzesc şi însetează după neprihănire” sunt numiţi „ferice”. Dumnezeu îi numeşte oameni fericiţi. Înţelegi acest lucru? Ei vor fi categoric săturaţi în virtutea dreptăţii divine.

  Paşte mieluşeii şi oiţele mele!

  Doamne, dă-ne înțelepciune să fim buni mentori și pune în inima noastră iubire față de copiii și tinerii bisericii Tale! PROVOCARE: Încearcă astăzi să înveți numele tuturor copiilor și tinerilor din biserica ta! Apoi, roagă-te pentru fiecare nume în parte!

  Jellem, amit a világ elismer

  "Legyetek feddhetetlenek és tiszták, Isten szeplőtlen gyermekei az elfordult és elvetemedett nemzetség közepette, akik közöttfényletek,...