Ascultă șoapta

  Pentru că mergem la Biserică și pentrucă citim din Biblie uneori credem că îl cunoaștem pe Dumnezeu foarte bine. Pe când relația cu Dumnezeu nu este doar teorie ci și experimentarea unei relații cu El.
  Pentru mine, uneori această experimentare vine prin rugăciune. Nu mă înțelege greșit. Nu îmi sunt ascultate toate rugăciunile, însă sunt și acele momente în care nu am cum să nu îl simt pe Dumnezeu în viața mea.

  Asta aș vrea să te invit și pe tine să faci. Să stai de vorbă cu Dumnezeu prin rugăciune, dar nu într-un mod formal ci unul prietenos. Adică să nu vorbim doar noi, ci să și ascultăm. Ascultând în tăcere, îl putem auzi pe Dumnezeu șoptindu-ne.

  Însă pentru asta trebuie să ne luăm timp.

  Soren Kierkegaard spune că majoritatea suntem așa de ocupați încât nu vrem să îl așteptăm răbdători pe Dumnezeu.

  – Considerăm o întâlnire cu prietenii, o invitație la joacă, sau… de o importanță maximă, dar când Dumnezeu ne cere să ne luăm timp pentru El, dăm din umeri.

  Uite aproape a trecut vacanța. Ți-ai propus ca în vacanța aceasta să studiezi Biblia și să te rogi mai mult?

  Valoarea rugăciunii este dată de creșterea în relația cu Dumnezeu. Pentru asta e nevoie de timp, și de receptivitate. Nimic nu poate lua locul lor. Iar în final îți vei da seama că valoarea rugăciunii perseverente nu e că în sfârșit suntem auziți de Dumnezeu, ci că în sfârșit îl auzim noi pe El.

  Domnul spune:

  „𝐿𝑢𝑎ţ𝑖 𝑎𝑚𝑖𝑛𝑡𝑒, ş𝑖 𝑣𝑒𝑛𝑖ţ𝑖 𝑙𝑎 𝑀𝑖𝑛𝑒, 𝑎𝑠𝑐𝑢𝑙𝑡𝑎ţ𝑖, ş𝑖 𝑠𝑢𝑓𝑙𝑒𝑡𝑢𝑙 𝑣𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑣𝑎 𝑡𝑟ă𝑖” Isaia 55:3

  Stai puțin de vorbă cu Dumnezeu azi.

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Ascultă șoapta - 2018. Asta aș vrea să te invit și pe tine să faci. Să stai de vorbă cu Dumnezeu prin rugăciune, dar nu într-un mod formal ci unul prietenos. Adică să nu vorbim doar noi, ci să și ascultăm. Ascultând în tăcere, îl putem auzi pe Dumnezeu șoptindu-ne.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...