Ascultă șoapta

Pentru că mergem la Biserică și pentrucă citim din Biblie uneori credem că îl cunoaștem pe Dumnezeu foarte bine. Pe când relația cu Dumnezeu nu este doar teorie ci și experimentarea unei relații cu El.
Pentru mine, uneori această experimentare vine prin rugăciune. Nu mă înțelege greșit. Nu îmi sunt ascultate toate rugăciunile, însă sunt și acele momente în care nu am cum să nu îl simt pe Dumnezeu în viața mea.

Asta aș vrea să te invit și pe tine să faci. Să stai de vorbă cu Dumnezeu prin rugăciune, dar nu într-un mod formal ci unul prietenos. Adică să nu vorbim doar noi, ci să și ascultăm. Ascultând în tăcere, îl putem auzi pe Dumnezeu șoptindu-ne.

Însă pentru asta trebuie să ne luăm timp.

Soren Kierkegaard spune că majoritatea suntem așa de ocupați încât nu vrem să îl așteptăm răbdători pe Dumnezeu.

– Considerăm o întâlnire cu prietenii, o invitație la joacă, sau… de o importanță maximă, dar când Dumnezeu ne cere să ne luăm timp pentru El, dăm din umeri.

Uite aproape a trecut vacanța. Ți-ai propus ca în vacanța aceasta să studiezi Biblia și să te rogi mai mult?

Valoarea rugăciunii este dată de creșterea în relația cu Dumnezeu. Pentru asta e nevoie de timp, și de receptivitate. Nimic nu poate lua locul lor. Iar în final îți vei da seama că valoarea rugăciunii perseverente nu e că în sfârșit suntem auziți de Dumnezeu, ci că în sfârșit îl auzim noi pe El.

Domnul spune:

„𝐿𝑢𝑎ţ𝑖 𝑎𝑚𝑖𝑛𝑡𝑒, ş𝑖 𝑣𝑒𝑛𝑖ţ𝑖 𝑙𝑎 𝑀𝑖𝑛𝑒, 𝑎𝑠𝑐𝑢𝑙𝑡𝑎ţ𝑖, ş𝑖 𝑠𝑢𝑓𝑙𝑒𝑡𝑢𝑙 𝑣𝑜𝑠𝑡𝑟𝑢 𝑣𝑎 𝑡𝑟ă𝑖” Isaia 55:3

Stai puțin de vorbă cu Dumnezeu azi.

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Citește și

Comentariile sunt închise

Confidenţialitatea ta este importantă pentru noi.

Vrem să fim transparenţi și să îţi oferim posibilitatea să accepţi cookie-urile. Le utilizăm pentru a optimiza funcţionalitatea site-ului web și a îmbunătăţi experienţa de navigare.
Prin clic pe butonul "DA, ACCEPT" accepţi utilizarea modulelor cookie. DA, ACCEPT Citește mai mult

Do NOT follow this link or you will be banned from the site!