De mână cu Isus

„Îmi ridic ochii spre munți… De unde-mi va veni ajutorul? Ajutorul îmi vine dela Domnul, care a făcut cerurile și pămîntul. Da, El nu va îngădui să ți se clatine piciorul; Cel ce te păzește, nu va dormita.” (Psalmi 121:1-3)

Astăzi e vineri, și chiar îmi doresc să îți pregătesc inima pentru a intra cu bucurie în Sabat… Chiar dacă luni vei începe școala, sper că nu ai uitat ce este bucuria.

Un mare om spunea că cea mai mare bucurie pe care a simțit-o vreodată a fost când stând în fața unei treceri de pietoni la una din cele mai aglomerate intersectii ale orașului, un copilaș l-a tras de mânecă, și-a pus mâna în palma sa și i-a spus: “Te rog, să mă treci strada.”

Bucuria mea este să am inima deschisă pentru a mă întâlnii cu Isus. Știi ceva de genul: Doresc a Ta prezență, Divinul meu stăpân.

Annie Sherwood Hawks, compozitoarea acestui imn scria:

Îmi amintesc bine dimineața aceea. Aveam 37 de ani. Eram foarte ocupată cu treburile casei când dintr-o dată, am avut sentimentul prezenței Domnului lângă mine.

M-am întrebat atunci: “Oare cum poate cineva să trăiască fără El, fie că trece prin necazuri, fie că trăiește bucuria? Gândul mi-a captat toată ființa și dintr-o dată mi-au venit în minte cuvintele: “Doresc a Ta prezență, Divinul meu stăpân, ca-n slaba mea ființă, tot cerul să adun!”.

Mai târziu, după moartea soțului ei, ea scria: “Atunci, n-aveam de unde să știu că imnul era profetic pentru propria-mi experiență. Nici nu puteam să înțeleg de ce atât de mulți oameni erau atinși profund de această cântare. Acum însă când trăiesc durerea pierderii cuiva drag, cântecul a devenit o mângâiere.

Tu ai de traversat o stradă? Te afli în fața unei decizii greu de luat?

Ia-L pe Isus de mână. Primește-L în viața ta. Fă-I bucuria de a-L lăsa să te ajute să traversezi strada (fie aceasta și noul an școlar).

Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video