Hartă nu amuletă

  George Foreman a scris o carte care se intitulează “God in my corner” (Dumnezeu în colțul meu). Un titlu provocator, mai ales când știi ca Foreman a fost unul dintre cei mai puternici și feroce boxeri ai istoriei. Pentru o vreme a fost chiar campion mondial la categoria grea. Vreau sa citești ce scrie el:
  „În 1974, înainte de a merge în Africa pentru a lupta cu Muhammad Ali, un prieten mi-a dat o Biblie spunându-mi: George, ia-o cu tine ca să-ți poarte noroc…Eram mereu în căutarea norocului, așa ca am luat Biblia cu mine. Aveam o colecție de lucruri norocoase și am adăugat și Biblia la această colecție de superstiții.

  După ce am pierdut lupta am aruncat Biblia. Nici nu o deschisesem vreodată. M-am gândit: dacă Biblia nu m-a ajutat să înving, ce nevoie am de ea? Am crezut că voi avea putere prin simplul fapt că o dețin. Nu am realizat că trebuie sa o citesc și să cred ce spune. Apoi am înțeles că Biblia este harta mea, nu amuleta mea.”

  Mulți oameni nu ajung însă la această concluzie. Nu știu ce relație ai tu cu Biblia dar astăzi am o provocare pentru tine:

  Citește Cuvântul și crede în El!

  „Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.” Psalmii 119:105

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Hartă nu amuletă - 2018. După ce am pierdut lupta am aruncat Biblia. Nici nu o deschisesem vreodată. M-am gândit: dacă Biblia nu m-a ajutat să înving, ce nevoie am de ea? Am crezut că voi avea putere prin simplul fapt că o dețin. Nu am realizat că trebuie sa o citesc și să cred ce spune. Apoi am înțeles că Biblia este harta mea, nu amuleta mea.”
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...