Hartă nu amuletă

George Foreman a scris o carte care se intitulează “God in my corner” (Dumnezeu în colțul meu). Un titlu provocator, mai ales când știi ca Foreman a fost unul dintre cei mai puternici și feroce boxeri ai istoriei. Pentru o vreme a fost chiar campion mondial la categoria grea. Vreau sa citești ce scrie el:
„În 1974, înainte de a merge în Africa pentru a lupta cu Muhammad Ali, un prieten mi-a dat o Biblie spunându-mi: George, ia-o cu tine ca să-ți poarte noroc…Eram mereu în căutarea norocului, așa ca am luat Biblia cu mine. Aveam o colecție de lucruri norocoase și am adăugat și Biblia la această colecție de superstiții.

După ce am pierdut lupta am aruncat Biblia. Nici nu o deschisesem vreodată. M-am gândit: dacă Biblia nu m-a ajutat să înving, ce nevoie am de ea? Am crezut că voi avea putere prin simplul fapt că o dețin. Nu am realizat că trebuie sa o citesc și să cred ce spune. Apoi am înțeles că Biblia este harta mea, nu amuleta mea.”

Mulți oameni nu ajung însă la această concluzie. Nu știu ce relație ai tu cu Biblia dar astăzi am o provocare pentru tine:

De același autor

Oraș liber

Dragoste sau dreptate?

Citește Cuvântul și crede în El!

„Cuvântul Tău este o candelă pentru picioarele mele și o lumină pe cărarea mea.” Psalmii 119:105

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Comentariile sunt închise

Hartă nu amuletă 1 pe e-mail">
Primește devoționalele
pe e-mail
Abonează-te pentru a primi devoționalele pe e-mail în fiecare zi.
Te poți dezabona oricând prin link-ul de dezabonare din fiecare mesaj trimis.