Insolaţia

  Efectele vătămătoare ale soarelui se pot manifesta atât vara, cât şi iarna, datorită reflecţiei razelor de către stratul de zăpadă.
  Fie că ești la munte sau la mare, insolația poate apărea prin expunerea excesiv de lungă a capului și a cefei la un soare puternic. Cămaşa cu mânecă lungă, pantaloni lungi şi şapca cu cozoroc, pot fi o bună protecție.

  Dacă ai dureri mari de cap, ameţeli, pielea fierbinte şi uscată, stare de nelinişte – ai primele simptome de insolaţie.

  Urgent trebuie să te răcoreşti! S-ar putea să fi ispitit să bei lichide reci, dar trebuie să ști că acestea vor favoriza insolația! Aşa că: linişteşte-te undeva la umbra, cu capul mai sus decât trunchiul şi cu o cârpă înmuiată în apă rece, pe frunte. Dacă ai un ventilator ar fi extraordinar să te răcoreşti, dar nu intra în apă rece! În schimb, poţi să te înveleşti cu un cearceaf sau prosop ud. În acest timp este bine să bei multe lichide.

  Un rol important în combaterea insolaţiei îl are adaptarea organismului prin expuneri progresive la soare.

  Chiar dacă acum trebuie să te fereşti de soarele arzător, ai promisiunea că Dumnezeu îţi pregăteşte un loc mai bun.

  „Nu le va mai fi foame, nu le va mai fi sete; nu-i va mai dogori nici soarele, nici vreo altă arşiţă. Căci Mielul, care stă în mijlocul scaunului de domnie, va fi Păstorul lor, îi va duce la izvoarele apelor vieţii, şi Dumnezeu va şterge orice lacrimă din ochii lor.” Apocalipsa 7, 16-17

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Insolaţia - 2018. Dacă ai dureri mari de cap, ameţeli, pielea fierbinte şi uscată, stare de nelinişte – ai primele simptome de insolaţie.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Patru stele ale generalului

  Erau câteva lucruri pe care ucenicii le-au pierdut din vedere. Din moment ce El, Învățătorul, Își punea viața în mâinile Tatălui ceresc dimineața când Se ruga, încă înaintea apariției zorilor, avea totală încredere în ocrotirea divină. Iar al doilea lucru era acela că, dacă ajungea într-o situație complicată, El știa că poate să ceară ajutor chiar și împotriva furiei naturii. Când te încredințezi lui Dumnezeu, El poate să te scape.

  Atunci când dezastrul lovește

  Este remarcabil și faptul că nu am auzit niciodată atâtea persoane care să recunoască public bunătatea lui Dumnezeu, în ciuda situației lor teribile; sunt sigură că El a fost plăcut impresionat de aceasta!

  Răbdarea şi perseverenţa

  Câteodată, când lucrurile merg prost, simţăminte de descurajare ne vin în minte şi ne fac să credem că nu merită să mai luptăm pentru nimic. Dar, uneori, momentele ca acestea sunt cele care ne dau ocazia să facem din viaţa noastră o sursă de inspiraţie pentru alţii.

  Aşa am văzut la tata!

  Este timpul să ne rugăm cu mult interes ca Dumnezeu să ne deschidă ochii pentru a putea croi cu picioarele noastre cele mai drepte cărări. PROVOCARE: Fii foarte atent la ce faci, ca să nu te simți vreodată cu musca pe căciulă tocmai atunci când ar trebui să-i avertizezi sau să-i mustri pe cei care vin pe urmele tale!

  Őrizzük meg az isteni világosságot!

  „Kérlek azért titeket, atyámfiai, az Istennek irgalmasságára, hogy szánjátok oda a ti testeiteket élő, szent...