Fii tu!

Una dintre cele mai simple întrebări, în aparență, este: “Cine ești?”
Unii răspund la această întrebare cu numele pe care îl poartă. Alții cu ce funcție au sau ce speră să devină. Mulți, însă, răspund greșit. Fie nu se cunosc, fie oferă intenționat un răspuns neadevărat pentru anumite beneficii.

Se spune că, într-o zi, la o grădină zoologică a murit gorila. Numărul vizitatorilor era foarte mare și toți doreau sa vadă animalele mari. Dezamăgirea, dacă nu ar fi văzut gorila ar fi fost foarte mare. Atunci, proprietarul gradinei zoo a pus la cale un plan ingenios. A angajat un om care să poarte un costum de gorilă și să se poarte ca atare, ținând astfel locul animalului mort. Era prima zi și dorea să impresioneze. Încercând să fie cât mai convingător s-a apropiat prea tare de zona unde era leul și a căzut în cușca leului. Acolo, disperat, a început să strige de spaimă. Totul s-a sfârșit însă, când leul a început să îl liniștească. “Taci din gură, i-a zis leul, că o să ne concedieze pe amândoi!” Și leul era un om costumat…

Nu știu câte “costumații” ai. Dar noi oamenii știm să ne “adaptăm” foarte bine în funcție de situație. Astăzi te provoc să fii tu! Așa cum te-a creat Dumnezeu esti cel mai frumos. Ești copilul lui Dumnezeu!

„Domnul nu se uită la ce se uită omul; omul se uită la ceea ce izbește ochii, dar Domnul se uită la inimă.” 1 Samuel 16:7

Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video