Enigmă?

„Drept răspuns, Isus le-a zis: „Când se înserează, voi ziceţi: ‘Are să fie vreme frumoasă, căci cerul este roșu.’ și dimineața ziceți: ‘Astăzi are să fie furtună, căci cerul este roșu-posomorât.’ Fățarnicilor, fața cerului știți s-o deosebiți, şi semnele vremurilor nu le puteți deosebi? Matei 16:2-3

Din totdeauna oamenii au fost atrași de coduri secrete, de semnificații ascunse. Uneori au trecut cu mult bariera normalului și caută semne și în lucruri fără nici un fel de semnificație cum ar fi: cântecul unei păsări de noapte, forma pânzei de păianjen din podul casei, cuibul rândunelelor, zațul din cafea, etc. Uneori însă au existat astfel de descifrări care au uimit lumea și au facilitat noi descoperiri științifice. Un astfel de exemplu este cel al savantul francez Jean-François Champollion care pe 27 Septembrie 1822 a anunțat că a descifrat, cu ajutorul inscripției de pe „piatra de la Rosetta”, hieroglifele Egiptului antic. O dată cu această descoperire, s-a deschis cercetării toate înscrisurile cu hieroglife găsite în Egipt.

Cam același efect îl are și descifrarea planului lui Dumnezeu pentru tine. Acest plan este întocmit de la crearea lumii dar până devii conștient de el acesta rămâne ceva ascuns. Pentru fiecare din noi Dumnezeu are pregătit un loc în Împărăția Lui și un loc pe această planetă pentru slujire.

Suntem și azi pasionați să interpretăm profeții și cărți inspirate de Duhul Sfânt, să învățăm limbaje de programare astfel încât privind în jur poți crede că poți să știi totul. Chiar dacă vei ajunge la această performanță puțin probabilă, amintește-ți că cel mai important lucru pe care trebuie să-l descoperi este că Dumnezeu are pentru tine un plan unic și o lucrare pe care nimeni altul nu o poate face mai bine decât tine. Fără această descoperire viața ta este doar o enciclopedie și nimic mai mult. Poate vei atrage mulțimi de oameni cu cunoștințele și strălucirea ta dar locul tău în planul lui Dumnezeu va rămâne în continuare gol.

Caută cunoașterea pentru că ea îți va oferi siguranță în viață, dar împlinire vei găsi doar împlinind planul lui Dumnezeu pentru tine.

Îți doresc o zi a descoperirilor semnificative!

Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video