Enigmă?

  „Drept răspuns, Isus le-a zis: „Când se înserează, voi ziceţi: ‘Are să fie vreme frumoasă, căci cerul este roșu.’ și dimineața ziceți: ‘Astăzi are să fie furtună, căci cerul este roșu-posomorât.’ Fățarnicilor, fața cerului știți s-o deosebiți, şi semnele vremurilor nu le puteți deosebi? Matei 16:2-3

  Din totdeauna oamenii au fost atrași de coduri secrete, de semnificații ascunse. Uneori au trecut cu mult bariera normalului și caută semne și în lucruri fără nici un fel de semnificație cum ar fi: cântecul unei păsări de noapte, forma pânzei de păianjen din podul casei, cuibul rândunelelor, zațul din cafea, etc. Uneori însă au existat astfel de descifrări care au uimit lumea și au facilitat noi descoperiri științifice. Un astfel de exemplu este cel al savantul francez Jean-François Champollion care pe 27 Septembrie 1822 a anunțat că a descifrat, cu ajutorul inscripției de pe „piatra de la Rosetta”, hieroglifele Egiptului antic. O dată cu această descoperire, s-a deschis cercetării toate înscrisurile cu hieroglife găsite în Egipt.

  Cam același efect îl are și descifrarea planului lui Dumnezeu pentru tine. Acest plan este întocmit de la crearea lumii dar până devii conștient de el acesta rămâne ceva ascuns. Pentru fiecare din noi Dumnezeu are pregătit un loc în Împărăția Lui și un loc pe această planetă pentru slujire.

  Suntem și azi pasionați să interpretăm profeții și cărți inspirate de Duhul Sfânt, să învățăm limbaje de programare astfel încât privind în jur poți crede că poți să știi totul. Chiar dacă vei ajunge la această performanță puțin probabilă, amintește-ți că cel mai important lucru pe care trebuie să-l descoperi este că Dumnezeu are pentru tine un plan unic și o lucrare pe care nimeni altul nu o poate face mai bine decât tine. Fără această descoperire viața ta este doar o enciclopedie și nimic mai mult. Poate vei atrage mulțimi de oameni cu cunoștințele și strălucirea ta dar locul tău în planul lui Dumnezeu va rămâne în continuare gol.

  Caută cunoașterea pentru că ea îți va oferi siguranță în viață, dar împlinire vei găsi doar împlinind planul lui Dumnezeu pentru tine.

  Îți doresc o zi a descoperirilor semnificative!

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Enigmă? - 2018. „Drept răspuns, Isus le-a zis: „Când se înserează, voi ziceţi: ‘Are să fie vreme frumoasă, căci cerul este roșu.’ și dimineața ziceți: ‘Astăzi are să fie furtună, căci cerul este roșu-posomorât.’ Fățarnicilor, fața cerului știți s-o deosebiți, şi semnele vremurilor nu le puteți deosebi? Matei 16:2-3
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...