Pretutindeni cu El

  Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie. Psalmul 23:4

  Horatio G. Spafford era un avocat de succes în Chicago-ul anilor 1870. Era tată a patru fete, un membru activ al bisericii Prezbiteriene și un prieten apropiat al evanghelistului Dwight Moody.

  Când Moody și echipa sa au plecat în Anglia pentru o campanie de evanghelizare, pentru că dorea să fie un sprijin marelui evanghelist Spafford s-a gândit că o vacanță în Europa ar prinde bine întregii familii.

  Nevoi urgente însă l-au reținut în Chicago în ultima clipă, dar și-a trimis soția și fetele conform planului cu vaporul urmând ca el să le urmeze în cel mai scurt timp.

  Pe 21 noiembrie 1873 vasul Ville du Havre în care erau acestea s-a ciocnit de un alt vas și în mai puțin de 12 minute au murit 226 de persoane din 307.

  Soția agățându-se de niste resturi de vapor a supraviețuit, însă cele patru fete: Tannetta, Maggie, Annie și Bessie nu. Din Anglia soția i-a trimis o telegramă în care scria: “singura salvată”.

  Spafford a plecat spre Anglia cu primul vapor. Se spune că atunci când vasul în care era a trecut prin locul accidentului, căpitanul l-a chemat pe punte.

  Acolo pe punte, Cel care ne oferă cea mai eficientă alinare, a fost lângă el. Tot acolo a scris și cuvintele:

  Oricât mi-ar fi pasul de greu… Isus îmi șoptește că-n El pot să sper, Este pace în sufletul meu…

  Încrede-te în Domnul în fiecare zi și pentru fiecare lucru.

  Benjamin Stan, Director Exploratori, Uniunea de Conferinte din România

  Pretutindeni cu El - 2018. Chiar dacă ar fi să umblu prin valea umbrei morții, nu mă tem de niciun rău, căci Tu ești cu mine. Toiagul și nuiaua Ta mă mângâie. Psalmul 23:4
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...