Ziua ta istorică

  „Voi construi o mașină pentru mulțime. Va fi îndeajuns de mare pentru o familie, dar destul de mică pentru o persoană să o conducă și să o întrețină. Va fi construită din cele mai bune materiale, de cei mai buni specialiști, după cele mai simple modele pe care le poate construi ingineria modernă. Dar va fi ieftină pentru ca orice om cu un salariu decent să și-o permită și să se bucure cu familia lui de binecuvântarea orelor petrecute în natura lui Dumnezeu.”
  Sună bine, nu? Ieftin și bun! Suntem obișnuiți cu reclame de acest fel. Și nu de puține ori rămânem dezamăgiți. Ei bine, atunci când Henry Ford spunea cuvintele de mai sus avea un plan foarte bine pus la punct. Primul automobil construit de el a fost Ford A, urmat de multe alte prototipuri. Dar din 1 Octombrie 1908 industria auto se schimbă radical. Visul lui Henry devine realitate în urmă cu exact 110 ani când primul model T iese de pe linia de producție. Această mașină a fost, într-adevăr, mașina poporului. Prețul de plecare a fost de 850$ în 1909 (22.470$ astăzi), dar în 1925 prețul a scăzut până la 260$ (3.600$ astăzi). Din 1908 până în 1925 au fost fabricate peste 15.000.000 de mașini, adică aproape 50% din totalul mașinilor din America în acea perioadă.

  Apariția acestei mașini face din 1 octombrie 1908 o zi istorică. Din acea zi lumea s-a schimbat. Au trecut 110 ani în care această industrie a făcut progrese incredibile. E atât de trist, însă, că după ce în urmă cu peste 6000 de ani omul a moștenit de la Dumnezeu o lume perfectă, în loc să o dezvolte a distrus-o treptat până astăzi. Acea lume era visul lui Dumnezeu pentru oameni. El nu dorea ca omul să petreacă numai câteva ore binecuvântate în natură, ci o veșnicie. Din acest motiv Dumnezeu a deschis o „linie” accesibilă oricui pentru a rescrie istoria. Astăzi lumea ta se poate schimba, pentru că astăzi Isus ne spune:

  „Să nu vi se tulbure inima. În casa Tatălui Meu sunt multe locașuri. Eu mă duc să vă pregătesc un loc. Mă voi întoarce și vă voi lua cu Mine.” Ioan 14:1-3

  Adrian Dorgo, Director Exploratori, Conferința Transilvania Nord

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Un păcătos iertat

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Mai mult decât o paradă

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dacă ne mărturisim păcatele…

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Publicate astăzi

  Al doisprezecelea ucenic

  Poate că ai și tu uneori sentimentul că locurile sunt ocupate, că alții au fost deja chemați, că ei știu deja totul. Nu lăsa descurajarea sau resemnarea să aibă controlul; acceptă atitudinea de voluntar. Implică-te acolo unde se ivește ocazia; fii prezent la acțiunile bisericii și ale familiei tale! Echipa lui Dumnezeu fie se va completa, fie se va lărgi și atunci vei primi legitimația de titular. Nu e nevoie să faci spectacol, ci slujește cu discreție; El va ști!

  Răbdarea este o roadă

  Dacă îi permitem lui Hristos să ne dea puterea de a exercita răbdarea atunci când avem nevoie ea, vom descoperi adevărata libertate care ne scoate de sub stăpânirea propriilor emoții, pentru a trăi ca aceia care au fost schimbați după asemănarea cu Hristos.

  Rugăciunea şi mulţumirea

  Dacă treci prin dificultăţi, în mod deosebit din cauza insultelor, a urii, a invidiei, a resentimentelor sau asprimii în relaţiile cu ceilalţi, citeşte, reciteşte, memorează şi roagă-te. Copiază acest text pe ceva şi poartă-l la tine pentru a-l folosi când eşti ispitit. Mai presus de toate, roagă-te tot timpul, aşa cum te învaţă apostolul Pavel.

  Nevoia de prieteni

  Ne rugăm ca aceia care își aleg acum drumul în viață să găsească frumusețea în oamenii lui Dumnezeu. PROVOCARE: Fă o listă cu toți tinerii și copiii din biserica ta pe care îi cunoști! Roagă-te săptămâna aceasta pentru fiecare dintre ei!

  „Csak az Úrban van minden igazság és erő”

  „Magamra esküdtem és igazság jött ki számból, egy szó, mely vissza nem tér: hogy minden...