Fabrica de îngrășământ

  Una dintre cele mai utile vietăți de pe pământ și de care depinde bunăstarea noastră zilnică este … RÂMA!!!
  Prin modul lor obișnuit de viață, râmele pot transforma un teren neproductiv într-un sol fertil.

  În decursul unui an, pe o suprafață de pământ de mărimea unui teren de fotbal, râmele pot produce până la 25 de tone de excremente bogate în substanțe nutrivitive pentru sol. Prin activitatea lor zilnică, construiesc un sistem complex de irigații. Atunci când plouă, aceste galerii minuscule se inundă cu apă și devin rezevoare de apă din care rădăcinile plantelor se alimentează. Prin deplasarea lor, râmele lasă în urma lor mici bule de aer care sunt indispensabile rădăcinilor plantelor.

  Este imposibil de spus cât sunt de folositoare râmele pentru a avea un sol productiv.

  Biblia ne învață cât de important este să cultivăm sămânța într-un pământ bun.

  Isus a spus că sămânța reprezintă Cuvântul lui Dumnezeu. El plantează sămânța, Cuvântul Său, în inima noastră, care reprezintă pământul.

  Dacă Dumnezeu, prin intermediul unor firave râme poate transforma un pământ sterp într-un sol fertil, cu atât mai mult poate transforma inima mea și a ta într-un pământ bun.

  Astăzi, mă rog pentru tine să-I faci loc lui Isus în viața ta, pentru că

  «este vremea să cauți pe Domnul, ca să vină și să te mântuiască.» Osea 10:12

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Fabrica de îngrășământ - 2018. În decursul unui an, pe o suprafață de pământ de mărimea unui teren de fotbal, râmele pot produce până la 25 de tone de excremente bogate în substanțe nutrivitive pentru sol. Prin activitatea lor zilnică, construiesc un sistem complex de irigații. Atunci când plouă, aceste galerii minuscule se inundă cu apă și devin rezevoare de apă din care rădăcinile plantelor se alimentează. Prin deplasarea lor, râmele lasă în urma lor mici bule de aer care sunt indispensabile rădăcinilor plantelor.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Binecuvântat prin mustrare!

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Se...

  Cearta

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)Unul...

  Publicate astăzi

  Trifoi cu patru foi

  Știind că nimic nu vine la întâmplare sau fără să aibă o sursă anume, fii cu o măsură de înțelepciune și de conștiență: mulțumește lui Dumnezeu pentru orice lucru bun primit, chiar dacă nu îți explici cum s-a întâmplat. Nu cădea în extrema cealaltă, a ghinionului. Așa cum norocul este un termen pentru ceva iluzoriu, la fel este și termenul de ghinion. Dar și în cazul unor sentimente negative și al senzației că primești numai lucruri rele, poți face ceva: roagă-te! Dumnezeu îl poate opri pe cel rău să te atingă cu darurile lui otrăvite. Dacă există un „noroc”, acela este Dumnezeul nostru.

  Voi cinsti pe cine Mă cinstește

  Îi mulțumesc Tatălui ceresc pentru răspunsul Lui rapid. Adesea, când plănuiesc programa pentru studenții mei, cer călăuzire de sus, iar El îmi răspunde prin idei excelente, care nu numai că îmbogățesc cunoștințele studenților, dar îmi și furnizează ocazii pentru a împărtăși bunătatea Sa.

  Umilinţa, smerenia, modestia

  Dacă ne supunem inima lui Dumnezeu în fiecare zi, nu avem nevoie să ne supunem oamenilor care folosesc arestarea, amenințarea sau intimidarea, chiar dacă le folosesc în numele Domnului.

  Te iubesc… din interes!

  Rugăciunea noastră ar trebui să fie aceea de a primi de la Dumnezeu sprijin pentru a trece dincolo de avantajele sau interesele egoiste. Să iubim indiferent ce primim în schimb. PROVOCARE: Iubește nepărtinitor, fără să aștepți ceva în schimb! Iubește așa cum ne-a iubit Isus pe noi!

  A hatalommal kísért igehirdetés

  „Azokban a napokban pedig eljött Keresztelő János, aki prédikált Júdea pusztájában. És ezt mondta: Térjetek...