Articolul precedentSă trăim ca Hristos
  Articolul următorSă umblăm în adevăr

  Roaba

  „Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; și iată ca erau foarte bune. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a șasea.” Geneza 1: 31

  În data de 4 Octombrie 1582 Papa Grigore al XIII-lea aplică Calendarul gregorian în Italia, Polonia, Portugalia și Spania, astfel 4 octombrie a acestui an devine 15 octombrie.

  Calendarul gregorian este varianta de calendar cu cea mai mare răspândire. Este o modificare a calendarului iulian anterior, în conformitate cu propunerea astronomului Luigi Lilio. Modificarea a fost aprobată și decretată, prin bulă papală de Grigore al XIII-lea (al cărui nume l-a primit acest calendar) la 24 februarie 1582. Introducerea calendarului gregorian a fost necesară deoarece, în cazul calendarului iulian, anul calendaristic era ceva mai lung decât anul astronomic, adică o rotație completă a pământului în jurul soarelui, făcând ca echinocțiul de primăvară să se mute ușor înapoi în anul calendaristic.

  Motivul Bisericii Catolice pentru ajustarea calendarului era acela de a sărbători Paștele la data pe care o credeau ei că a fost stabilită la Primul conciliu de la Niceea în anul 325. Deși unul dintre canoanele conciliului impunea ca toate Bisericile creștine să sărbătorească Paștele în aceeași zi, în realitate aceasta nu s-a întâmplat niciodată.

  Preocuparea oamenilor pentru o cât mai corectă măsurare a timpului se lovește și astăzi în ciuda dezvoltării cunoașterii și tehnologiei cu mari neajunsuri. Spre exemplu: fiecare al patrulea an are cu o zi mai mult. În plus peste câteva sute de ani se preconizează că va trebui revizuit din nou calendarul pentru că se vor aduna câteva zile în plus care trebuie introduse în calendar. Toate aceste demersuri sunt însă lovite mereu de imperfecțiune. Mereu apare o informație nouă care modifică ceea ce la un moment dat era foarte sigur.

  Atunci când Dumnezeu a creat planeta noastră ne-a transmis că totul a fost făcut foarte bine și că singura măsurătoare imperios necesară este cea a zilelor în săptămână pentru că vrea să se întâlnească cu noi în mod nemijlocit mai ales în a șaptea zi. Se pot schimba anotimpurile și anii și lungimea tuturor măsurătorilor dar mereu va fi o seară și o dimineață care să îți aducă aminte că Dumnezeu vrea să se întâlnească cu tine. Fii prezent la fiecare întâlnire!

  Ruben Atomei, Director Exploratori, Conferința Moldova

  Roaba - 2018. „Dumnezeu S-a uitat la tot ce făcuse; și iată ca erau foarte bune. Astfel, a fost o seară, și apoi a fost o dimineață: aceasta a fost ziua a șasea.” Geneza 1: 31
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Fără retușuri

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  zidește drept

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Mustrarea Domnului

  Ferice de omul pe care-l ceartă Dumnezeu! Nu nesocoti mustrarea Celui Atot Puternic. (Iov 5:17)David...

  Publicate astăzi

  4K

  Înțeleptul ține pasul cu evoluția lucrurilor, dar evită să facă din aroganță și spoială filozofia lui de viață. Nu trebuie să umbli ponosit pentru a trăi onest, dar în mod sigur nu avem niciun avantaj dacă purtăm mască. Orice mască aduce cu sine sentimente de teamă și vinovăție.

  Dumnezeu încă răspunde rugăciunilor unei mame

  Dumnezeu este mereu la cârmă. El ne răspunde la rugăciuni, urmărindu-i cu privirea pe copiii Lui, binecuvântând chiar și o mamă singură căreia i-a fost încredințată o mare răspundere, care poate fi împlinită doar cu Domnul alături.

  Mulţumirea

  Nu trebuie să aşteptăm până când deţinem una sau alta pentru a fi fericiţi. Putem chiar acum să fim mulţumitori; astăzi avem deja suficiente lucruri care să ne bucure. Putem fi recunoscători în orice situaţie ne-am afla.

  Binecuvântare sau blestem?

  Doamne ajuta-ma sa nu repet greseala lui Eli PROVOCARE: Croiește cărări drepte, oferind un model demn de cinste și dovedind responsabilitate!

  Isten reformra szólít fel

  „És ez Őelőtte fog járni az Illés lelkével és erejével, hogy az atyák szívét a...