Strivit de mulțime

  În timpul evenimentelor sportive, concertelor și festivalurilor, mulțimi mari de oameni se adună într-un singur loc. Ceea ce poate să fie un moment de distracție, se poate transforma în niște ambuscade foarte periculoase.
  Mulțimile se îmbulzesc poate din dorința de a ajunge în același loc, în același timp. Când fug din calea unui incendiu sau altui pericol, oamenii intră în panică și încep să dea unii peste alții, uneori ajung să se calce în picioare. Acest lucru îi împiedică să înainteze către ieșiri.

  Alteori mulțimea de oameni năvălește deodată către o ușă sau o scară, acestea, inevitabil, se blochează. Oamenii din spate continuă să împingă, presându-i pe cei din față.

  Știai că o mulțime de oameni acționează asemenea unei turme? Oamenii sunt atât de preocupați să se urmeze unii pe ceilalți, încât uită să caute căi de ieșire. Iar uneori semnele de ieșire sunt greu de urmărit.

  Atunci când nu ai încotro, gândește-te la ce va trebui să faci în cazul în care se produce îmbulzeală:

  – Caută locurile care sunt mai puțin aglomerate și mai ușor de părăsit decât altele;

  – Mută-te repede la marginea mulțimii;

  – Încearcă să-ți păstrezi calmul și caută o cale de ieșire;

  – Fii alert și cu ochii pe posibilele rute pe unde ai putea să scapi de înghesuială.

  Ce mulţime se scoală împotriva mea! Cât de mulţi zic despre mine: „Nu mai este scăpare pentru el la Dumnezeu!” Dar, Tu, Doamne, Tu eşti scutul meu, Tu eşti slava mea şi Tu îmi înalţi capul! Nu mă tem de zecile de mii de popoare care mă împresoară din toate părţile. La Domnul este scăparea! Psalm 3

  Când crezi că nu mai ai scăpare, trebuie să îţi aduci aminte că „la Domnul este scăparea”.

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Strivit de mulțime - 2018. Alteori mulțimea de oameni năvălește deodată către o ușă sau o scară, acestea, inevitabil, se blochează. Oamenii din spate continuă să împingă, presându-i pe cei din față.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...