Strivit de mulțime

În timpul evenimentelor sportive, concertelor și festivalurilor, mulțimi mari de oameni se adună într-un singur loc. Ceea ce poate să fie un moment de distracție, se poate transforma în niște ambuscade foarte periculoase.
Mulțimile se îmbulzesc poate din dorința de a ajunge în același loc, în același timp. Când fug din calea unui incendiu sau altui pericol, oamenii intră în panică și încep să dea unii peste alții, uneori ajung să se calce în picioare. Acest lucru îi împiedică să înainteze către ieșiri.

Alteori mulțimea de oameni năvălește deodată către o ușă sau o scară, acestea, inevitabil, se blochează. Oamenii din spate continuă să împingă, presându-i pe cei din față.

Știai că o mulțime de oameni acționează asemenea unei turme? Oamenii sunt atât de preocupați să se urmeze unii pe ceilalți, încât uită să caute căi de ieșire. Iar uneori semnele de ieșire sunt greu de urmărit.

Atunci când nu ai încotro, gândește-te la ce va trebui să faci în cazul în care se produce îmbulzeală:

– Caută locurile care sunt mai puțin aglomerate și mai ușor de părăsit decât altele;

– Mută-te repede la marginea mulțimii;

– Încearcă să-ți păstrezi calmul și caută o cale de ieșire;

– Fii alert și cu ochii pe posibilele rute pe unde ai putea să scapi de înghesuială.

Ce mulţime se scoală împotriva mea! Cât de mulţi zic despre mine: „Nu mai este scăpare pentru el la Dumnezeu!” Dar, Tu, Doamne, Tu eşti scutul meu, Tu eşti slava mea şi Tu îmi înalţi capul! Nu mă tem de zecile de mii de popoare care mă împresoară din toate părţile. La Domnul este scăparea! Psalm 3

Când crezi că nu mai ai scăpare, trebuie să îţi aduci aminte că „la Domnul este scăparea”.

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video