Prietenul la nevoie…

  “Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva, dar pentru binefăcătorul lui poate că s-ar găsi cineva să moară. Dar Dumnezeu își arătă dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi păcătoși, Hristos a murit pentru noi.” Romani 56:7

  Spania fracturată de azi este, după cum bine ştim, urmarea unor vechi animozităţi între catalani şi madrileni. Şi, din păcate, acest război surd s-a dat la toate nivelele sociale şi chiar culturale. José Carreras este un catalan, născut pe 5 decembrie 1946 la Barcelona ca Josep Carreras şi crescut în sânul unei familii de clasă mijlocie. Primind valorile insuflate de tatăl său, profesor la bază, şi crescut cu lecţii de pian şi canto, cu studii la Conservator, José s-a dovedit a fi cel mai promiţător tenor catalan, dar şi cel mai înfocat adept al separatismului. La fel a evoluat şi madrilenul Plácido Domingo, născut pe 21 ianuarie 1941 în La Barrio de Salamanca şi crescut de la 8 ani în Mexic, unde familia sa conducea o companie artistică axată. A studiat pianul şi, ulterior, Conservatorul din Ciudad de México, devenind faimos pe scenele din Statele Unite. Cei doi artişti spanioli evitau să apară pe acelaşi afiş, iar când erau solicitaţi pentru spectacole fiecare punea o clauză în contract, potrivit căreia avea dreptul să se retragă din concert, dacă va fi invitat şi „adversarul“. Această situație s-a menținut vreme de patru ani, până în 1987, când José Carreras a fost diagnosticat cu leucemie. Avea doar 39 de ani când a ajuns ţintuit la pat de cumplita boală şi când doar transplantul de măduvă, transfuziile şi tratamentele extrem de invazive făcute în Statele Unite, unde mergea o dată pe lună, păreau unica salvare. Boala nu-l lăsa, însă, să urce pe scenă, să câştige bani pentru a-i investi în sănătatea sa, iar costurile mari ale acestor călătorii, medicamentele şi tratamentele medicale i-au golit conturile. Într-un final, speranţa a venit din partea unei fundaţii din Madrid, numită Hermosa, care oferea sprijin bolnavilor de leucemie. Practic, datorită acelei fundaţii, José Carreras a fost vindecat şi s-a putut întoarce la muzică. Abia târziu, José Carreras a aflat că fondatorul, donatorul principal şi preşedintele fundaţiei era Plácido Domingo, cel care înfiinţase Hermosa tocmai pentru a-l ajuta. Cu o profundă recunoștință, Carreras a întrerupt un concert al lui Domingo de la Opera din Madrid, a îngenunchiat pe scenă în faţa acestuia și i-a mulțumit în fața tuturor. Emoţionat, la rândul său, Domingo l-a ajutat să se ridice, l-a îmbrățișat și de-atunci, au devenit prieteni. Mai târziu, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras au format un trio inegalabil în istoria artei lirice.

  În această dimineață, te invit să te rogi pentru persoanele cu care nu ai o relație foarte bună!Poate unii îți sunt colegi de clasă! Sunt convinsă că Domnul Iisus îți va oferi soluții!Fii pregătit să îți faci noi prieteni!

  Mihaela Zaha, Coordonator de Zonă Exploratori, Conferința Banat

  Prietenul la nevoie… - 2018. “Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva, dar pentru binefăcătorul lui poate că s-ar găsi cineva să moară. Dar Dumnezeu își arătă dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi păcătoși, Hristos a murit pentru noi.” Romani 56:7
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  În vârf

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Emanuel: Dumnezeu cu noi!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Mare este Dumnezeu

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Nu te teme, Eu sunt cu tine!

  nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu...

  Publicate astăzi

  Cinci fecioare înțelepte

  Cine se mulțumește să memoreze va ajunge să se creadă înțelept, dar va descoperi că prea multe bagaje, fără a fi organizate, sunt nu doar inutile, ci chiar dăunătoare. Există oameni ne­buni care știu pe de rost volume întregi, dar există și înțelepți care nici măcar nu știu să citească. Cine a găsit un om înțelept să-l păstreze în apropierea lui; informație ne oferă toți roboții planetei.

  Domnul poartă de grijă

  Data viitoare când vei avea de înfruntat o încercare, nu te gândi prea mult la multiplele căi prin care ai putea eșua. În schimb, roagă-te lui Dumnezeu pentru succes. El nu este niciodată prea ocupat să ne audă rugăciunile și este gata să intervină, dacă Îl rugăm.

  Comportamentul şi gândirea

  Alege acțiuni nobile, oneste, responsabile și cinstite, care arată respect și apreciere față de alții și în special împlinesc nevoile cuiva. Gândurile și faptele sunt legate atât de strâns încât se determină reciproc. Prin faptele tale vei împlini voia Domnului.

  Fii „părinte de suflet”!

  Doamne, deschide-mi ochii și inima față de copiii și tinerii bisericii tale și folosește-te de ceea ce sunt și am pentru a-i face oamenii Tăi valoroși! PROVOCARE: Roagă-te măcar săptămânal, pe nume, pentru copiii și tinerii din biserica ta! Alege măcar unul dintre ei și învață-l practic să slujească!

  Az előítélet növekedése

  „Ne csodálkozzatok, atyámfiai, ha gyűlöl titeket a világ. Mi tudjuk, hogy általmentünk a halálból az...