Prietenul la nevoie…

  “Pentru un om neprihănit cu greu ar muri cineva, dar pentru binefăcătorul lui poate că s-ar găsi cineva să moară. Dar Dumnezeu își arătă dragostea față de noi prin faptul că, pe când eram noi păcătoși, Hristos a murit pentru noi.” Romani 56:7

  Spania fracturată de azi este, după cum bine ştim, urmarea unor vechi animozităţi între catalani şi madrileni. Şi, din păcate, acest război surd s-a dat la toate nivelele sociale şi chiar culturale. José Carreras este un catalan, născut pe 5 decembrie 1946 la Barcelona ca Josep Carreras şi crescut în sânul unei familii de clasă mijlocie. Primind valorile insuflate de tatăl său, profesor la bază, şi crescut cu lecţii de pian şi canto, cu studii la Conservator, José s-a dovedit a fi cel mai promiţător tenor catalan, dar şi cel mai înfocat adept al separatismului. La fel a evoluat şi madrilenul Plácido Domingo, născut pe 21 ianuarie 1941 în La Barrio de Salamanca şi crescut de la 8 ani în Mexic, unde familia sa conducea o companie artistică axată. A studiat pianul şi, ulterior, Conservatorul din Ciudad de México, devenind faimos pe scenele din Statele Unite. Cei doi artişti spanioli evitau să apară pe acelaşi afiş, iar când erau solicitaţi pentru spectacole fiecare punea o clauză în contract, potrivit căreia avea dreptul să se retragă din concert, dacă va fi invitat şi „adversarul“. Această situație s-a menținut vreme de patru ani, până în 1987, când José Carreras a fost diagnosticat cu leucemie. Avea doar 39 de ani când a ajuns ţintuit la pat de cumplita boală şi când doar transplantul de măduvă, transfuziile şi tratamentele extrem de invazive făcute în Statele Unite, unde mergea o dată pe lună, păreau unica salvare. Boala nu-l lăsa, însă, să urce pe scenă, să câştige bani pentru a-i investi în sănătatea sa, iar costurile mari ale acestor călătorii, medicamentele şi tratamentele medicale i-au golit conturile. Într-un final, speranţa a venit din partea unei fundaţii din Madrid, numită Hermosa, care oferea sprijin bolnavilor de leucemie. Practic, datorită acelei fundaţii, José Carreras a fost vindecat şi s-a putut întoarce la muzică. Abia târziu, José Carreras a aflat că fondatorul, donatorul principal şi preşedintele fundaţiei era Plácido Domingo, cel care înfiinţase Hermosa tocmai pentru a-l ajuta. Cu o profundă recunoștință, Carreras a întrerupt un concert al lui Domingo de la Opera din Madrid, a îngenunchiat pe scenă în faţa acestuia și i-a mulțumit în fața tuturor. Emoţionat, la rândul său, Domingo l-a ajutat să se ridice, l-a îmbrățișat și de-atunci, au devenit prieteni. Mai târziu, Luciano Pavarotti, Plácido Domingo şi José Carreras au format un trio inegalabil în istoria artei lirice.

  În această dimineață, te invit să te rogi pentru persoanele cu care nu ai o relație foarte bună!Poate unii îți sunt colegi de clasă! Sunt convinsă că Domnul Iisus îți va oferi soluții!Fii pregătit să îți faci noi prieteni!

  Mihaela Zaha, Coordonator de Zonă Exploratori, Conferința Banat

  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Dragostea înainte de toate!

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Alege

  Dacă ne mărturisim păcatele, El este credincios și drept, ca să ne ierte păcatele și...

  Unirea

  De aceea, dați-vă și voi toate silințele ca să uniți cu credința voastră fapta; cu...

  Lucruri din belșug

  Căci, dacă aveți din belșug aceste lucruri în voi, ele nu vă vor lăsa să...

  Publicate astăzi

  A unsprezecea poartă – de Iacint

  La rândul nostru, și noi putem fi o reflexie a luminii care vine de la Dumnezeu spre cei ce trăiesc anonim sau ascunși de rușine ori de teamă. Dacă ei încă nu Îl văd pe Dumnezeu, noi am putea să le arătăm măcar puțin din ceea ce este El pentru viața noastră. Cu un mic efort și cu puțină bunăvoință, am putea să-i punem pe ceilalți în valoare mai mult decât o facem acum sau decât facem pentru noi înșine.

  Îngerii le-au păzit „coșul”

  Dumnezeu Și-a trimis îngerii să vegheze asupra „coșului” mătușilor mele la fel cum au vegheat asupra lui Moise pe fluviul Nil, cu mult timp în urmă. Slujim unui Dumnezeu uimitor! Va fi minunat să auzim în ceruri povestiri despre cum ne-au salvat îngerii noștri păzitori.

  De la bocet la bucurie

  Dumnezeu poate şi vrea să ne ia tristeţea, descurajarea şi amărăciunea, ca noi să ne putem bucura de viaţă şi să fim pregătiţi să-L primim cu bucurie. Domnul ne va binecuvânta dacă îi dăm voie.

  Între două lumi

  Tată, ne rugăm pentru tinerii indeciși să se prindă de Tine! Și pe cei plecați departe înapoiază-i casei Tale! PROVOCARE: Gândește-te la o carte care vorbește despre Isus și ofer-o, când ai ocazia, unui tânăr!

  Isten minden cselekedetet megítél

  „Mert minden cselekedetet az Isten ítéletre előhoz, minden titkos dologgal, akár jó, akár gonosz legyen...