Articolul precedentUna cu Hristos
  Articolul următorNoi Îl prezentăm pe Hristos

  Capra neagră

  Considerată perla munților, capra neagră poate fi întâlnită pe crestele masivilor: Rodnei, Făgăraș, Retezat, Piatra Craiului, Ciucaș, Ceahlău, Bucegi și în Vrancea.
  Deplasarea lor pe vârfurile abrupte ale munților este incredibilă, pot face salturi de până la 12 metri în lungime și pot sări de la 4 metri înălțime.

  Noaptea, caprele caută adăpostul cât mai sus în munte.

  Dimineața, când soarele răsare, conducătorul “grupei”, o femelă experimentată, conduce turma spre spre pășunile montane.

  Atunci când pericolul este observat, caprele negre pur și simplu dispar într-o clipită. Și totuși alergarea se face într-o ordine perfectă. Conducătorul este urmat de celelalte femele și de iezi, iar la urmă țapii tineri.

  Atunci când merg pe munte și mă bucur de peisajele superbe, mă gândesc cum aceste locuri deosebite au constituit în trecut bastioane de adăpost pentru poporul lui Dumnezeu. Valdenzii au găsit refugiu în Alpii cei stâncoși, față de dușmanii lor.

  În sens figurat panorama munților mă duce cu gândul la puterea protectoare a lui Dumnezeu. Acolo sus, pe creastă poți fi sigur că ești mult mai aproape de Cer.

  Pentru astăzi mă rog să ai certitudinea că Dumnezeu este în orice moment al zilei lângă tine, ca să te ajute în orice provocare vei întâmpina.

  Memorează următorul text:

  „El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor și El mă așează pe locurile mele cele înalte.” 2 Sam. 22:34.

  Știai că…

  … de fapt blana nu este de culoare neagră? În realitate, aceasta variază în funcție de anotimp de la cenușiu la ruginiu sau brun.

  … capra neagră este mamiferul cu cea mai îndelungată istorie din fauna României?

  … durata de viață a acestui animal este de 15 – 23 ani?

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Capra neagră - 2018. Noaptea, caprele caută adăpostul cât mai sus în munte.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...