Articolul precedentUna cu Hristos
  Articolul următorNoi Îl prezentăm pe Hristos

  Capra neagră

  Considerată perla munților, capra neagră poate fi întâlnită pe crestele masivilor: Rodnei, Făgăraș, Retezat, Piatra Craiului, Ciucaș, Ceahlău, Bucegi și în Vrancea.
  Deplasarea lor pe vârfurile abrupte ale munților este incredibilă, pot face salturi de până la 12 metri în lungime și pot sări de la 4 metri înălțime.

  Noaptea, caprele caută adăpostul cât mai sus în munte.

  Dimineața, când soarele răsare, conducătorul “grupei”, o femelă experimentată, conduce turma spre spre pășunile montane.

  Atunci când pericolul este observat, caprele negre pur și simplu dispar într-o clipită. Și totuși alergarea se face într-o ordine perfectă. Conducătorul este urmat de celelalte femele și de iezi, iar la urmă țapii tineri.

  Atunci când merg pe munte și mă bucur de peisajele superbe, mă gândesc cum aceste locuri deosebite au constituit în trecut bastioane de adăpost pentru poporul lui Dumnezeu. Valdenzii au găsit refugiu în Alpii cei stâncoși, față de dușmanii lor.

  În sens figurat panorama munților mă duce cu gândul la puterea protectoare a lui Dumnezeu. Acolo sus, pe creastă poți fi sigur că ești mult mai aproape de Cer.

  Pentru astăzi mă rog să ai certitudinea că Dumnezeu este în orice moment al zilei lângă tine, ca să te ajute în orice provocare vei întâmpina.

  Memorează următorul text:

  „El îmi face picioarele ca ale cerboaicelor și El mă așează pe locurile mele cele înalte.” 2 Sam. 22:34.

  Știai că…

  … de fapt blana nu este de culoare neagră? În realitate, aceasta variază în funcție de anotimp de la cenușiu la ruginiu sau brun.

  … capra neagră este mamiferul cu cea mai îndelungată istorie din fauna României?

  … durata de viață a acestui animal este de 15 – 23 ani?

  Ovidiu Pascu, Director Exploratori, Conferința Muntenia

  Capra neagră - 2018. Noaptea, caprele caută adăpostul cât mai sus în munte.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Nu poți singur

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  A ști și a face!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Alege dreptatea!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Fii folositor!

  “Ți s-a arătat, omule, ce este bine, și ce alta cere Domnul dela tine, decât...

  Publicate astăzi

  Povești în șase cuvinte

  Chiar dacă nu-i ușor, scrie-ți azi povestea din șase cuvinte. Este loc de sinceritate, nu trebuie să o faci publică, doar gândește-te la acest lucru.

  Ajutor! Sunt mamă!

  A fi mamă nu este ușor, mai ales dacă ești singură. Dar Dumnezeu a promis că nu ne va lăsa, ci El ne va fi puterea. Deci mă prind de făgăduința aceasta: Dumnezeu o va salva pe fiica mea.

  Actele de bunătate

  Faptele de generozitate cu ajutorul banilor sunt un tip special de slujire, pentru că implicarea într-o asemenea slujire nu numai că satisface nevoile altora, dar îi şi ajută pe aceştia să îi fie recunoscători lui Dumnezeu. Cu alte cuvinte, Dumnezeu este onorat prin aceste acte, când vin dintr-o inimă generoasă şi bună.

  Istorii repetate

  Învață-ne, Doamne, să căutăm voia Ta în Scripturi! Și învață-ne, Te rugăm, să le oferim cunoașterea de Tine și copiilor noștri! PROVOCARE: Dacă ai ocazia, spune-i astăzi unui copil sau unui tânăr cât de mult îl iubește Dumnezeu și ce planuri mari a pregătit pentru el!

  Bölcsességre van szükségünk

  „Hanem menjetek inkább Izráel házának eltévelyedett juhaihoz.” (Mát 10,6)„Amikor az emberek gyakorlati élete nem kerül...