Nu te teme!

  Una din încurajările mele preferate de pe paginile Bibliei este ”Nu te teme!”
  Cineva a cercetat și a descoperit că acest îndemn apare de 366 de ori pe paginile Scripturii, pentru fiecare zi a anului.

  Diverse personaje biblice primesc această încurajare: Isaac, Moise, Iosua la preluarea conducerii poporului Israel, Ieremia, Daniel și chiar curajosul Pavel.

  De mesajul ”nu te teme” am nevoie eu și tu zi de zi, în fiecare dimineață în care deschidem ochii, ca un imbold care să ne susțină întreaga zi.

  Fiecare din noi avem temeri: teamă de viitor, teamă de oameni, teamă de eșec, teamă de boală, teamă de moarte, teamă de lipsa banilor, teamă de sfârșit, teamă de pierderea cuiva drag.

  Un studiu interesant al Universității Michigan arată că multe din temerile noastre sunt imaginare și doar puține sunt întemeiate. 60% din temeri, spune acest studiu, nu au nicio justificare; ele nu se vor întâmpla niciodată. 20% din temerile noastre se referă la trecut, un trecut pe care nu-l mai putem schimba. Zece procente din frici au la bază lucruri mici, insignifiante. Din cele zece procente rămase, doar 4-5% sunt temeri justificate, reale și de luat în considerare. Și totuși ne temem.

  Dumnezeu vine în întâmpinarea temerilor noastre cu mesajul plin de încurajare:

  „Nu te teme, căci Eu sînt cu tine; nu te uita cu îngrijorare, căci Eu sînt Dumnezeul tău; Eu te întăresc, tot Eu îți vin în ajutor. Eu te sprijinesc cu dreapta Mea biruitoare.” (Isaia 41:10-11)

  Îți dai seama cu câtă curtoazie se poartă Dumnezeu cu tine?

  Ca părinte de copii mici am privirea îndreptată permanent asupra copiilor: pe stradă, acasă, în mașină, când mănâncă – tot timpul. Motivul atenției mele este protecția permanentă, ferirea de pericole care le-ar vătăma viața. Îmi imaginez adesea că așa cum eu veghez asupra copiilor mei, la fel veghează Dumnezeu asupra fiecăruia dintre noi: permanent, clipă de clipă, pas cu pas, ceas cu ceas. Ne ocrotește fizic, dar și spiritual, până când ne va duce în sfârșit acasă.

  Daniel Florea, Pastor – Conferința Muntenia

  Nu te teme! - 2018. Diverse personaje biblice primesc această încurajare: Isaac, Moise, Iosua la preluarea conducerii poporului Israel, Ieremia, Daniel și chiar curajosul Pavel.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  Casa lui David

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Floare de colț

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Urmașii

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Primăvară = binecuvântare

  Binecuvântează dar casa robului Tău, ca să dăinuiască pe vecie înaintea Ta! Căci Tu, Doamne...

  Publicate astăzi

  Trei crai de la Răsărit

  La final, întreabă-te ce fel de daruri poți aduce tu prin care să-L recunoști pe Domnul Isus ca Rege, Mare-Preot și Jertfă pentru salvarea celui pierdut.

  Dumnezeu l-a folosit pe soțul meu ca să-mi schimbe perspectiva

  Dumnezeu mi-a arătat clar că acea carte nu este despre mine, ci menirea ei este să-i ajute pe mulţi peregrini pe drumul spinos al vieții și să-I aducă Lui slavă. Îi mulțumesc Domnului pentru dragostea Lui necondiționată, pentru favoarea nemeritată și pentru harul Său minunat!

  Ecoul cuvintelor mele

  Cuvintele sunt arme foarte periculoase, care pot aduce bine sau rău. Adu-ţi aminte astăzi de situaţia băiatului care a reacţionat la ecoul propriilor cuvinte. Să folosim cuvintele pentru a domoli mânia şi pentru a aduce pace în inimile celor care ne ascultă.

  Mi-ar plăcea ca biserica mea să fie autentică

  Roagă-te pentru tinerii plecați din biserică! PROVOCARE: Folosește o ocazie pentru a le mulțumi în mod autentic tinerilor pentru implicarea lor în slujire!

  Krisztus az egyetlen Megváltó

  „Aki megszabadított minket a sötétség hatalmából, és általvitt az Ő szerelmes Fiának országába. Akiben van...