Stocul intangibil

Îmi aduc aminte de un sfat de la mama, care mă învăţa să fiu prevăzător: „strânge bani albi pentru zile negre”. Asta ar însemna să pui ceva deoparte pentru momentele dificile care ar putea să apară.
Pentru succesul unei drumeții, oricare explorator trebuie să știe cum să își raționalizeze alimentele.

Ca să nu cari multă greutate, este bine să îți alegi alimente care au volum mic, însă și nutritive, să nu se altereze, să se prepare repede și să se digere cu ușurință.

Dacă încă nu ai experimentat aceasta, trebuie să știi că rația în decursul unei zile de excursie se repartizează în următoare proporție: micul dejun 35%, prânzul 25% și cina 40%.

În rucsac este necesar să existe întotdeauna o rezervă de alimente, așa numitul STOC INTANGIBIL (de exemplu o cutie de conserve, niște fructe uscate, un baton cu cereale), care se va consuma numai în caz de necesitate (rătăcire, imposibilitatea continuării drumului etc.)

De asemenea ca un explorator prevăzător, nu vei bea lichidul din sticlă până la ultima picătură, ci va trebui să păstrezi o cantitate mică (2-3 degete) până la următoarea sursă de aprovizionare cu apă. Stocul intangibil de apă îl vei putea folosi în cazuri extreme (accidentare, rănire și boală, în administrarea de medicamente)

Acest principiu îl învăţăm chiar din Biblie: Iosif a fost un astfel de bun gestionar de provizii pentru ocazii neprevăzute.

„Să se strângă toate bucatele din aceşti ani buni care au să vină; să se facă, la îndemâna lui faraon, grămezi de grâu, provizii în cetăţi şi să le păzească. Bucatele acestea vor fi provizia ţării pentru cei şapte ani de foamete care vor veni în ţara Egiptului, pentru ca ţara să nu fie prăpădită de foamete.” Genesa 41, 35-36

Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

Explo
Explo
Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

Primește în fiecare zi pe Telegram devoționalul preferat. Citește mai multe aici.

Ascultă podcastul Devoționale Audio

Publicate astăzi

Versetul zilei

Urmărește Devoționalul Video