Stocul intangibil

  Îmi aduc aminte de un sfat de la mama, care mă învăţa să fiu prevăzător: „strânge bani albi pentru zile negre”. Asta ar însemna să pui ceva deoparte pentru momentele dificile care ar putea să apară.
  Pentru succesul unei drumeții, oricare explorator trebuie să știe cum să își raționalizeze alimentele.

  Ca să nu cari multă greutate, este bine să îți alegi alimente care au volum mic, însă și nutritive, să nu se altereze, să se prepare repede și să se digere cu ușurință.

  Dacă încă nu ai experimentat aceasta, trebuie să știi că rația în decursul unei zile de excursie se repartizează în următoare proporție: micul dejun 35%, prânzul 25% și cina 40%.

  În rucsac este necesar să existe întotdeauna o rezervă de alimente, așa numitul STOC INTANGIBIL (de exemplu o cutie de conserve, niște fructe uscate, un baton cu cereale), care se va consuma numai în caz de necesitate (rătăcire, imposibilitatea continuării drumului etc.)

  De asemenea ca un explorator prevăzător, nu vei bea lichidul din sticlă până la ultima picătură, ci va trebui să păstrezi o cantitate mică (2-3 degete) până la următoarea sursă de aprovizionare cu apă. Stocul intangibil de apă îl vei putea folosi în cazuri extreme (accidentare, rănire și boală, în administrarea de medicamente)

  Acest principiu îl învăţăm chiar din Biblie: Iosif a fost un astfel de bun gestionar de provizii pentru ocazii neprevăzute.

  „Să se strângă toate bucatele din aceşti ani buni care au să vină; să se facă, la îndemâna lui faraon, grămezi de grâu, provizii în cetăţi şi să le păzească. Bucatele acestea vor fi provizia ţării pentru cei şapte ani de foamete care vor veni în ţara Egiptului, pentru ca ţara să nu fie prăpădită de foamete.” Genesa 41, 35-36

  Gusti Angheluță, Director Exploratori, Conferința Oltenia

  Stocul intangibil - 2018. Ca să nu cari multă greutate, este bine să îți alegi alimente care au volum mic, însă și nutritive, să nu se altereze, să se prepare repede și să se digere cu ușurință.
  Explo
  Exploratorii iubesc oamenii, natura și pe Dumnezeu. Ei își dezvoltă spiritul de aventură prezent în orice adolescent, prin drumeții, îndemânări, hobbyuri în întâlniri săptămânale ale cluburilor. Scopul lor este să-și formeze caractere nobile și personalitatea demnă și utilă familiei, societății și lui Dumnezeu.

  Din aceeași categorie

  O cunoștință veșnică

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dăinuie veșnic

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Dumnezeu pentru o zi

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Perfecționistul perfect

  Am ajuns la cunoștința că tot ce face Dumnezeu dăinuiește în veci, și la ceeace...

  Publicate astăzi

  Avion de croazieră cu patru motoare

  Există unele lucruri pe care ni le-am putea achiziționa, însă nu ne-ar folosi la nimic, poate doar pentru satisfacerea orgoliului. Poți avea în garaj un Ferrari, dar să nu ai șosele ca să beneficiezi de capacitățile mașinii. Prin urmare, dacă ne putem controla pornirile de grandomanie, vom face și vom cumpăra pentru noi ceea ce se potrivește statutului, dar și posibilităților din contextul în care trăim. Hai să nu înmulțim numărul snobilor, ci mai bine să fim chibzuiți!

  Lumina cerească

  De ce să nu ne preocupăm, dimineața devreme, înainte de munca fiecărei zile, să petrecem timp fără grabă conectați la Sursa luminii cerești? Celor care fac așa, Dumnezeu le-a promis călăuzire în viață.

  Toleranţa

  Astăzi ne putem dezvolta toleranţa, dacă ne înfruntăm responsabilităţile cu încredere în Dumnezeu, în promisiunile Lui şi dacă ne rugăm până primim binecuvântările Lui.

  Sfatul nelegiuit dat de mamă

  Doamne, învață-ne înțelepciunea și bunătatea Ta și ajută-ne să fim o binecuvântare pentru cei din jurul nostru, îndreptându-i spre Tine! PROVOCARE: Când ți se cere sfatul, gândește-te ce ar spune Isus dacă ar fi întrebat în locul tău!

  A fiatalok Isten eszközei

  „Jó a férfiúnak, ha igát visel ifjúságában.” (Siral 3,27)„Isten fiatalokat hív, akik ifjúságuk lendületével és...